Gözaltına alınan gazetecilere 24 saat avukat yasağı

Gözaltına alınan gazetecilere 24 saat avukat yasağı
Bir süre haber alınamayan gazeteciler Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu İstanbul TEM Şube’de bulundu. İki gazeteciye 24 saatlik avukat görüş yasağı getirildi.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Mezopotamya Ajansı bürosundan çıktıktan sonra bir süre kendilerinden haber alınamayıp, daha sonra gözaltına alındıkları ortaya çıkan Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi’nde çıktı.

Mezopotamya Ajans avukatları, her iki gazetecinin hangi gerekçeyle gözaltına alındıkları hakkında bilgi almak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gittiği öğrenildi.

TEM İstanbul Şube Müdürlüğü’nde tutulan Eser ve Topaloğlu ile görüşmek isteyen avukatlara,  İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında her iki gazeteciye 24 saatlik "avukat görüş yasağı" getirildiği söylendi.

POLİS: GİZLİLİK VAR

Başlatılan soruşturmaya dair "gizlilik" kararı alındığı bilgisi de yine avukatlarla paylaşıldı.

Gözaltına alınmalarının ardından Eser ve Topaloğlu’nun evlerine baskın düzenleyen polislerin, kapıları kırarak içeri girip arama yaptığı, Sadiye Eser’in aile fertlerinin kafasına silah dayadığı aktarıldı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar