Gözaltındaki gazeteciye 'kod isminiz ne' sorusu

Gözaltındaki gazeteciye 'kod isminiz ne' sorusu
Diyarbakır'da gözaltında tutulan gazetecilerden Kibriye Evren'e, emniyetteki ifadesinde 'Örgüt içindeki konumunuz ne, kod isminiz ne' gibi sorular yöneltildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim'de gazeteci ve siyasetçilere yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 183 adrese yapılan baskında, hakkında arama ve yakalama kararı bulunan 151 kişinden 121'i gözaltına alındı. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan 23 kişi serbest bırakılırken, gazeteci Kibriye Evren'in de aralarında bulunduğu 23 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Aralarından gazeteciler Abdurrahman Gök, Semiha Alankuş, Lezgin Akdeniz, Esra Solin Dal ve Cihan Ölmez ile Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcıları Hayat Özmez ve Savaş Aslan'ın bulunduğu 75 kişi ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.

Emniyette ifadesi alınan gazeteci Kibriye Evren'e, "PKK/KCK ile ilişki ve irtibatınız nedir? Örgüt içindeki konumunuz nedir? Örgüt içinde kullandığınız kod isminiz nedir? Örgüt adına gerçekleştirdiğiniz ve planladığınız eylem ve faaliyetler nelerdir? Bu eylem ve faaliyetlerle ilgili talimat aldığınız örgüt mensupları kimlerdir" gibi sorular sorulduğu öğrenildi. Evren, örgütle bir ilişki ve irtibatı olmadığını belirterek, gazeteci olduğunu ve KCK yapılanmasından da bilgisi olmadığını söyledi.

Evren, yurtdışına çıkışları hatırlatılarak, 'KCK Basın Komitesi'nde yer almakla' suçlandı. Gazeteci olduğunu ve yurtdışına yasal yollarla pasaportuyla çıktığını, herhangi bir örgütsel toplantıya katılmadığını ifade eden Evren, yurtdışına gazetecilik faaliyetleri çerçevesinde gidip geldiğini kaydetti.

"Yurtdışına legal ve illegal yollarla kaç defa gittiniz? Diyarbakır'da örgütsel toplantılar gerçekleştirdiğiniz hangi adresler kullanıyorsunuz? Örgüte faaliyet alanlarınızla ilgili özeleştiri ve faaliyet raporu verdiniz mi' gibi soruların da yöneltildiği Evren, Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA) faaliyetlerine ilişkin suçlamaları da reddetti. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar