Gözaltındaki gençlere işkence: 'Biri yürümekte zorlanıyor'

Gözaltındaki gençlere işkence: 'Biri yürümekte zorlanıyor'
İstanbul merkezli soruşturmada gözaltına alınan 36 gencin, kendisini ‘devlet yetkilisi’ olarak tanıtan polis olmayan kişilerce sorgulandığı öğrenildi.

HDP Gençlik Meclisleri üyelerine dönük açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 36 genç, ters kelepçe ve işkenceye maruz kaldığı belirtildi. Gençlerin, "devlet yetkilisi" olduğunu söyleyen kişilerce sohbet için çağrıldıkları ve tutuklamayla tehdit edildikleri iddia edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri üyelerine dönük İstanbul merkezli başlatılan soruşturma kapsamında 8 Kasım'da 36 kişi gözaltına alındı. Dün adliyeye götürülen 36 kişinin gözaltı süreleri, 4 gün daha uzatıldı.

'İZ YOK AMA YÜRÜMEKTE ZORLANIYOR'

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre gözaltında bulunan gençlerden Metin Yılmaz’ın, adliyeye götürüldükten sonra getirildiği emniyette çıplak arama uygulamasını reddettiği için kamerasız bir odada vücudunda iz kalmayacak şekilde işkenceye maruz bırakıldığı belirtildi. Yılmaz’ın vücudunda herhangi bir morluk bulunmamasına rağmen yürümekte zorluk çektiği aktarıldı.

DARP RAPORU VERİLMEDİ

Avukatlar, sağlık raporu için hastaneye götürülen gençlerin sevk sırasında kelepçelerinin aşırı sıkılmasından dolayı bileklerinde morluklar oluştuğunu aktardı. Bunun üzerine rapor almak isteyen gençlerin doktor tarafından odadan çıkarıldığı belirtildi.

MUAYENE EDİLMEDEN HASTANEDEN ÇIKARILDILAR

Avukatlar, kelepçe nedeniyle oluşan izlerin raporlanmadığını ve muayeneye edilmeden hastaneden çıkarıldıklarını belirterek, yaptıkları bütün uyarılara rağmen müvekkillerinin ters kelepçeyle adliyeden çıkarıldıklarını söyledi.

‘DEVLET YETKİLİSİ’

Gençlerin, "devlet yetkilisi" olduğunu ileri süren polis olmayan kişilerce sohbet için çağrıldıkları ve tutuklamayla tehdit edildikleri iddia edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar