Gülşen'e İmam Hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma

Gülşen'e İmam Hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle soruşturma
Şarkıcı Gülşen'e bir konserinde sarf ettiği 'İmam Hatip'te okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor' sözleri nedeniyle soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözleri gerekçe gösterilerek  Şarkıcı Gülşen'e resen soruşturma başlattı.  Şarkıcının "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" kapsamına giren TCK 216 ile suçlanarak polis eşliğinde mevcutlu olarak savcılığa getirilmesine karar verildi.

GÖZALTI TALİMATI

Savcılıkça yapılan açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi. 

ÖNDER'DEN SUÇ DUYURUSU

İmam Hatipliler Derneği ÖNDER Gülşen'in sözlerine karşı suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. ÖNDER Twitter'da şu paylaşımı yaptı:

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NDAN ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ MESAJLARI 

Gülşen'in sahnede İmam Hatip liselilere "sapık" demesi üzerine Twitter'da #GülşenTutuklansın Hashtagi Türkiye gündeminde yerini aldı. 

Muhafazakar mizah dergisi Misvak, "bu bir suç duyurusudur" diyerek Gülşen'in sahnedeki sözlerini paylaştı. Ardından yaptığı paylaşımda ise "Güzel haber" sözleriyle soruşturmayı duyurdu.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, "İyice haddini aştı bu şahıs" sözlerini #GülşenTutuklansın etiketiyle paylaştı.

Cem Küçük, Ersoy Dede, Melih Gökçek, İbrahim Karagül gibi isimler de tüm İmam Hatiplileri suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmaya davet etti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir."diyerek Gülşen'e tepki gösterenler arasına katıldı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise "İmam-Hatip Okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum." dedi. 

'ERDOĞAN'DAN FAZLASINI MI YAPMIŞ?'

Öte yandan şarkıcı Gülşen'e destek mesajları da gelmeye başladı. Sosyal medya kullanıcıları #GülşeninYanındayım hashtagi altında buluştu.

Gazeteci Hayko Bağdat "Hayırdır, muhalif kadınlara "sürtük" diyen Erdoğan'dan fazlasını mı yapmış Gülşen?"  sözleriyle soruşturma kararına tepki gösterdi.

Oyuncu Orhan Aydın ise  "AKP'nin hedefinde Gülşen var: 'İnsanlık suçu, insanlık ayıbı" diyerek yaşananlara tepki gösterdi. 

SEDAT PEKER'İN DANIŞMANI: TALİMATLARDAN ÖTÜRÜ

Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur da Gülşen'e kısa sürede verilen gözaltı kararını "talimatlardan ötürü" diye niteledi ve şu paylaşımı yaptı:

Eski Kültür Bakanı Fikri sağlar da Gülşen hakkında soruşturma başlatılırken, Sedat Peker'in iddiaları hakkında harekete geçmeyen savcıları eleştirdi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar