Leyla Güven için yürüyen milletvekillerine darp

Leyla Güven için yürüyen milletvekillerine darp
Leyla Güven açlık grevinin 66. gününe girerken, HDP taleplerinin karşılanması için Diyarbakır’da miting düzenlemeye hazırlanıyor.

Tecride karşı 66 gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı, HDP milletvekili Leyla Güven’in tutuklu bulunduğu cezaevine yürümek isteyen ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu kitleye polis müdahale etti. 

İLGİLİ HABER: LEYLA GÜVEN'İN SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Aralarında Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğullları'nın da bulunduğu yüzlerce kişi, HDP il binasından Güven'in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Güven’in fotoğraflarını taşıyan ve "Bijî berxwedana zindanan", "Leyla Güven onurumuzdur" sloganlarıyla yürüyen grup sabah saatlerinden itibaren HDP il binasını abluka altına alan yüzlerce çevik kuvvet polisi ve TOMA tipi zırhlı araçlarla engellendi. Polis, HDP’li vekilleri kalkanlarla çembere alarak yürüyüşü engellemek istedi. Yürüyüşte ısrarlı olan milletvekilleri ve yurttaşlar polislerce darp edildi. 

HDP: DİYARBAKIR'DA MİTİNG YAPACAĞIZ

HDP, Leyla Güven'in taleplerinin karşılanması için Diyarbakır’da miting düzenleyecek. HDP yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelerde bulundu: İki ayı geride bırakan bu direniş başta Leyla Güven olmak üzere eylemciler açısından kritik bir aşamaya girmiştir. Eylemcilerin talepleri kabul edilmediği takdirde ortaya çıkacak her türlü sonuç toplumdaki fay hatlarında kırılma yaratacak boyuttadır. Olası ortaya çıkacak bu istenmeyen sonuçlardan ve eylem ile eylemcilerin taleplerini görmezden gelen AKP iktidarı sorumludur. Bu insani ve hukuki talep tüm bileşenlerimiz ve halkımız adına bizimde talebimizdir." 

Açıklamada 19 Ocak 2019 Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan miting için tertip komitesinin Diyarbakır Valiliği'ne başvuruda bulunduğu vurgulandı.  (Mezopotamya Ajansı)

 

Öne Çıkanlar