'Güvenli bölge için 2020 bütçesinde pay ayrılmadı'

'Güvenli bölge için 2020 bütçesinde pay ayrılmadı'
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, 2020 bütçesinde Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgeye ilişkin devlet bütçesinden bir pay ayrılmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 yılı bütçesinde Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgede mültecilerin yerleştirilmesine ilişkin devlet bütçesinden bir pay ayrılmadığını söyledi.

Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ni düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Bütçenin bugün TBMM'ye sunulacağını duyuran Ağbal, 2020 yılında bütçe açığı tahminini 138,9 milyar TL belirlediklerini ifade etti.

Eski Maliye Bakanı olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, bugün 2020 bütçesinin sunum toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Naci Ağbal Suriye’de oluşturulacak güvenli bölgeye ilişkin bir soruya verdiği cevapta 2020 yılında güvenli bölge hazırlıkları için bütçeden bir pay ayrılmadığını söyledi.

Ağbal soruya şu cevabı verdi:

"Cumhurbaşkanımız baştan beri ifade etti. Türkiye’nin bu bölgede yürüttüğü operasyonun temel amacı güvenli bölgenin oluşturulması ve ülkemizde yaşayan Suriyeli vatandaşların tekrar bu güvenli bölgede yerleşimlerinin sağlanması. Bu konuda Cumhurbaşkanımız yapılacak çalışmanın çerçevesini ve yöntemlerini de açıkladılar. Şu anda 2020 yılı bütçesinden bu amaçla ayrılmış bir bütçe yok ama büyük ve önemli bir proje. Türkiye geçmişteki meselelerde olduğu gibi bu meselenin de üstesinden gelebilecek ekonomik ve bütçe gücüne sahip."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar