Güvenpark'ta 'Las Tesis' için toplanan kadınlara polisten sert müdahale

Güvenpark'ta 'Las Tesis' için toplanan kadınlara polisten sert müdahale
Ankara'da Şilili kadınların dünyaya yaydığı 'Las Tesis' protestosu için Güvenpark'ta toplanan kadınlara polis müdahale etti, gözaltılar var.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK - Ankara Güvenpark'ta kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Şili'de başlayan ve dünyaya yayılan 'Las Tesis' dansını yapmak isteyen kadınlara polis sert bir şekilde müdahale etti 11 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Güvenpark'ta 'Las Tesis' dansını yapmak için kadınlar bir araya geldi. Polis burada dans etmek isteyen kadınlara izin vermeyerek müdahalede bulundu.

Bunun üzerine kadınlar Kızılay AVM önüne gelerek burada dans etmeye başladılar. Ancak burada da bir polis müdahelesi oldu. Kadınlar yolun karşısına geçerek, yeni bir yürüyüş başlattılar. Dans ederek yürüyen kadınlar eylemlerine bir süre daha devam etti. Polis yürüyen kadınlara tekrar müdahale etti. Toplam 10 kadın ve bir erkek basın emekçisi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: Meziyet Yıldız, Aysun Gençtanır, Nebiye Mertütrk, Buse Üçer, Neslihan Duran, Emine Kaya, Betül Çetin, Döndü Kursunoğlu ve Esma Çaglak.

 

Öne Çıkanlar