Güzellik kraliçesi: Dönersem beni öldürürler

Güzellik kraliçesi: Dönersem beni öldürürler
Miss Intercontinental 2018'de de İran'ı temsil eden Bahari havalimanına sığındı: İnterpol'den benim için kırmızı bülten çıkarmışlar. Beni öldürecekler.

Miss Intercontinental 2018'de de ülkesini temsil eden Bahari, Filipinler'in başkenti Manila'da gözaltına alındı. Bahari, "Interpol'den benim için kırmızı bülten çıkarmışlar. Eğer beni iade ederlerse öldürürler" dedi.

İran adına Filipinler’in başkenti Manila’da gerçekleşen Miss Intercontinental 2018’e (Kıtalararası Güzellik Yarışması) katılan Bahareh Zare Bahari, ölüm kalım mücadelesi yaşadığını açıkladı. İki hafta önce indiği Ninoy Aquino Havalimanı’nda gözaltına alınan Bahari açıklamalarda bulundu.

Tahran yönetimine karşı sosyal medya üzerinden mesajlar paylaştığını söyleyen genç manken Bahari, "Ben 2014 yılından beri Filipinler’de yaşıyorum, burayı çok seviyorum. İran rejimi karşıtı ve feminist görüşlerim sebebiyle beni hedefe aldılar. Eğer Filipinler’den İran’a iade edilirsem öldürülürüm" dedi.

Şiddete karıştığı gerekçesiyle Tahran yönetiminin Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Bahari, "Hakkımdaki iddialar gerçeği yansıtmıyor. İddiaların hepsi yalan. Şah Pehlevi’yi desteklediğim için bunu yapıyorlar" dedi.

CNN’e konuşan Bahari, "Manila’daki havalimanının 3’üncü terminalindeki bir bekleme odasında tutuluyorum. Psikolojik olarak çöktüm. Ben 2014 yılından beri Filipinler’de yaşıyorum. İran’da bile değildim nasıl orada suç işlemiş olabilirim" dedi. (Sözcü)
 


 

Öne Çıkanlar