Hacettepe Tıp mezunu, enternasyonalist Ceren Güneş, Rojava'da hayatını kaybetti

Hacettepe Tıp mezunu, enternasyonalist Ceren Güneş, Rojava'da hayatını kaybetti
Ceren Güneş'in 4 yıl önce Suriye Demokratik Güçleri'ne katıldığı; Menbiç ve Rakka'da IŞİD'e karşı savaştığı bildirildi.

ARTI GERÇEK - Türkiye'nin Kuzey Suriye'de düzenlediği harekatta hayatını kaybeden 14 Suriye Demokratik Güçleri savaşçısı bugün toprağa verildi.

14 savaşçı arasında Muğla doğumlu Ceren Güneş de yer alıyordu. Ceren Güneş, Devrimci Komünarlar Partisi Birlik-MK (DKP/Birlik Merkez Komite) üyesiydi.

Güneş'in 4 yıl önce Rojava'da Suriye Demokratik Güçleri'ne katıldığı; Menbiç ve Rakka'da IŞİD'e karşı savaştığı ve son olarak Til Temir ile Serêkaniyê arasındaki savaş hattında hayatını kaybettiği bildirildi.

Hayatını kaybedenler için bugün Kuzeydoğu Suriye'nin Dêrik kentinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde, yaşamını yitiren savaşçılar hakkında bilgi verildi. 

Buna göre, Ceren Güneş Muğla'da yoksul bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ankara'da, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve 4 yıl önce bir enternasyonalist olarak Suriye Demokratik Güçleri arasında yerini aldı. Güneş kaybetmeden önce komutan statüsündeydi.

Hayatını kaybeden savaşçıların anısına konuşmalar Kürtçe yapılırken, Ceren Güneş için Türkçe bir konuşma yapıldı.

Dün, TSK'nin Dêrik'teki devriyesine karşı protesto gösterisi yapan grupta zırhlı araç tarafından ezilerek hayatını kaybeden Serxwebûn Elî de Dêrik’te defnedildi.

Öne Çıkanlar