HAK-PAR'da 'DTK toplantısına katılma' istifası

HAK-PAR'da 'DTK toplantısına katılma' istifası
Hak ve Özgürlükler Partisi Diyarbakır İl Örgütü, DTK'nın davetine uyarak toplantıya katılma kararı aldı. Ancak genel merkez il örgütüne 'toplantıya katılmayın' dedi. 3 yönetici istifa etti.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR)'nde Demokratik Toplum Kongresi toplantısına katılma/katılmama tartışması yaşadı. Genel merkez toplantıya katılma kararı veren il örgütünden kararı geri almalarını istedi. Bu talebe uymayarak toplantıya katılan Diyarbakır İl Örgütü'nden 3 yönetici istifa etti.

Rûdaw'ın aktardığına göre süreç şöyle gelişti: Demokratik Toplum Kongresi (DTK) 8-9 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır'da Genel Kurul Toplantısı yaptı.

HAK-PAR Diyarbakır il örgütü de toplantıya gözlemci olarak davet edildi. Daveti değerlendiren HAK-PAR Diyarbakır il yöneticileri, kurula katılma kararı aldı. Ancak HAK-PAR Genel Merkezi, il örgütünden alınan kararın iptal edilmesini istedi. İl yöneticileri ise kararlarında ısrar etti.

HAK-PAR üst düzey yetkilileri ile Diyarbakır il yöneticileri arasında yaşanan tartışmanın ardından HAK-PAR Diyarbakır il yöneticileri Ramazan Eren, Paşa Akdoğan ve Mehmet Dalkıran, il yönetiminden istifa etti. Ramazan Eren, Paşa Akdoğan ve Mehmet Dalkıran’ın, istifa dilekçelerini HAK-PAR Genel Merkezi'ne sunduğu kaydedildi.

"PARTİ MECLİSİ'NİN HABERİ VARDI"

Rûdaw’a konuşan HAK-PAR Erbil Temsilcisi Zana Sezen, "Parti meclisimizin toplantıdan haberi vardı. Arkadaşlara söz konusu kararın Partı Meclisi'nin vermesi gerektiği söylenildi. Ayrıca kendilerine toplantıya katılmaları halinde parti disiplinine verilecekleri belirtildi" dedi.

21 Mart'ta da Diyarbakır'da gerçekleştirilen Newroz etkinliğine katılan HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Nevzat Karakeçi de, parti genel merkezi ile aralarında yaşanan tartışmadan dolayı il başkanlığından istifa etmişti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar