Mustafa Sağlamer

Mustafa Sağlamer

Hakemler salı akşamları ARTI TV'ye gelmeli

Yabancı futbolcu ağırlıklı sözde süper ligde kambur teşkil ettiğine inanılan ve her hafta hedef tahtasına dönen bu adamlara kurtuluş reçetesi hazırladık.

Adı süper, ortaya koyduğu ürün, futbol tutkunlarını hipertansiyon hastası yapan ligin 48 puan değerindeki ilk yarısı çok şükür sona erdi.

Her takım için 54 puan toplama şansı bulunduğundan, daha önemli olan ikinci yarı için bir öneride bulunacağım. Ama önce maça bir göz atalım...

18'inci dakikaya kadar "şu oldu" diyebileceğimiz hiçbir şey yok.

Bu dakikada saatli bomba Serdar Aziz, Muslera'ya öyle bir azizlik yaptı ki, izleyicinin heyecan bile yaşamadığı pozisyon, İrfan'ın vuruşuyla cup diye gol oldu. 

A be evladım, rakip şut atarken ya engelleyeceksin ya engelleyeceksin. Ne demeye kalecinin görüşünü engelleme gibi bir eyleme girişiyorsun? Bunca deneyimden sonra olacak iş mi? Şimdi gel de iki gol at bakalım...

Dakika 28. Kaleci Mert'in istemeden de olsa yol açtığı penaltıyı Eren gol yapınca durum eşitlendi. Katar takımının kalecisi kart görmeli miydi? Bence evet... Ama madem ki anası-babası "Ümit" gibi anlamlı bir isim koymuş, fazla hırpalamayalım hakemi...

Bir dakika sonra da tüm gerilim filmlerinin tartışmasız 1 numaralı yıldızı zalim sarışın Serdar rakibe sert girince sarışın kartı gördü... Bakalım ilkyarıyı tamamlayabilecek mi derken, serbest vuruşta kafasıyla çıkıp, kendini affettirdi. Kısa süreli bir sarsıntı da geçirerek bana mesaj göndermiş oldu... Sonra bir baktık ki 35'lik bitmiş.

-Garson bey kardeşim, kahveler sade olsun lütfen... Ahhh, çok özür dilerim sevgili okurlar. Hâlâ dün arkadaşlarla meyhanede izlediğimiz Göztepe-Bursa maçıyla karıştırdım bir an. Ama siz elbette 45 dakikanın bittiğini anladınız.

Sağ olunuz, var olunuz...

Dakika 50. Eren penaltıdan daha kolay bir fırsatı kaçırdı.

Takımın yaralıyken konsantrasyonun üst düzeyde olmalı. Böyle sallapati hareketlere mazeret olmamalı, değil mi dostum?..

Belhanda, Donk, Emre katılırsa Galatasaray puan farkını kapatır mı?

Beşiktaş ara transferde kaliteli futbolcu alabilir mi?.. Göreceğiz...

Galatasaray, İmparatore'nin adını taşıyan stattan 89. dakikada Onyekuru'nun kaçırdığı vuruşla galip ayrılabilirdi ama kuşku yok ki, maçın hakkı beraberlikti ve öyle de oldu...

Gelelim önerimize...

Ligin ikinci devresinde maçlar yine cuma-cumartesi-pazar-pazartesi günleri oynanacak. Haftanın hakemleri en geç salı sabahları yönettikleri maçların kaydını izleyip, aynı akşam ARTI TV'ye çıkarak kararlarıyla ilgili görüş bildirsinler. "Bakın, bu harekette düdük çalmadım çünkü pozisyon gereğiydi" desinler. Ya da ne bileyim, "Burada hata yapmışım, özür dilerim, daha dikkatli olmaya çalışacağım" desinler.

Fena fikir mi?..

"Neden ARTI TV derseniz", iki neden gösterebilirim.

Birincisi, fikir bizden çıktı da ondan.

İkincisi, ARTI TV demokratik her eylemin arkasında...

Velhasıl biz buradayız; bekleriz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Sağlamer Arşivi