Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyım atandı

Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyım atandı
Kayyım olarak atanan kaymakamın ilk işi makam odasına Erdoğan'ın fotoğrafını asmak oldu, 'Süreci anlatmaya gerek yok, sonrasını konuşalım' dedi.

Tutuklanan HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediye eşbaşkanlarının yerine kayyım atandı.

Hakkari Belediye Başkanı HDP'li Cihan Karaman ile Yüksekova Belediye Başkanı HDP'li Remziye Yaşar'ın 'terör örgütü üyeliği' ve 'örgüt propagandası' iddialarıyla tutukanmasının ardından bugün her iki belediyeye de kayyım atandı.

Yüksekova Belediyesine Kaymakam Osman Doğramacı kayyım olarak atandı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15 Ekim'de Hakkari Belediye Başkanı HDP'li Cihan Karaman ve Yüksekova Belediye Başkanı HDP'li Remziye Yaşar evleri basılarak gözaltına alınmıştı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen Hakkari Belediye Başkanı Karaman ve Yüksekova Belediye Başkanı Yaşar tutuklanarak cezaevine konuldu.

HDP'li iki belediye başkanının tutuklanmasının ardından bugün sabah saatlerinde Hakkari ve Yüksekova Belediye binalarının önünde polis ablukası görüldü. Mesai saatinin başlamasıyla personel binaya alınırken,Yüksekova Belediye Başkanlığına Kaymakam Osman Doğramacı Başkanvekili olarak atandı.

İLK 'İCRAATI' ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFINI ASMAK OLDU

HDP’li Yaşar'ın, yerine atanan Kaymakam Doğramacı, saat 08.30 sıralarında belediye binasına gelerek, makam odasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını astı.

Ardından gazetecilere açıklama yapan Doğramacı, İçişleri Bakanlığının talimatı ve valiliğin görevlendirmesiyle Yüksekova Belediye Başkan vekilliğine atandığını belirterek şöyle konuştu:

'SÜRECİ ANLATMAYA GEREK YOK, BUNDAN SONRASINI KONUŞURUZ'

"İnşallah bütün Yüksekova’ya hayırlı uğurlu olur. Süreci anlatmaya gerek yok. Bundan sonrasını konuşmak lazım. Burası büyük bir ilçe ve potansiyeli de çok yüksek. Yolumuz uzun. Zamanız kısa. Bu noktada sayın valimizin bizi buraya uygun görmeye, sayın bakanlığımızın bu husustaki bize verdiği görevle en iyi şeklide yapmak noktasında elimizden gelen gayretle göstereceğiz."

Hakkari Belediyesi'ne kimin atanacağı ile ilgili açıklama yapılacağı belirtildi.

NUSAYBİN'E KAYYIM OLARAK KAYMAKAM ATANDI

Tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut'un yerine kayyım atandı.  

"Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan eş başkanların yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar belediye başkanı olarak atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar