Haklarını isteyen işçiler polis kalkanıyla karşılaştılar

Haklarını isteyen işçiler polis kalkanıyla karşılaştılar
İnşaat işçilerinin Adem Çelik Şirketler Grubu ve Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesi önündeki direnişi bugün şirketin kapısının kalkanlı çevik kuvvet polisi tarafından tutmasıyla başladı.

Adem Çelik Şirketler Grubu'na ait Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesinde ihbar tazminatları verilmeden işten çıkarılan İnşaat-İş Sendikası’na üye işçiler, bir süredir şirket binası önünde eylem yapıyor.

Patronun aracını şirket binası önünde bekleyen işçilerin üzerine sürmesiyle gündeme gelen inşaat işçileri, defalarca  gözaltına alınmış, pankartları ve taleplerini dile getirdikleri dövizler polis tarafından yırtılarak çöpe atılmıştı.

İşçilerin Adem Çelik Şirketler Grubu ve Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesi önündeki direnişi bugün şirketin kapısının kalkanlı çevik kuvvet polisi tarafından tutulmasıyla başladı. İşçiler içeri girmek için kapıya yüklenirken polisin engeliyle karşılaştılar.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) bugün yaşananlara ilişkin açıklamayla birlikte bir video görüntüsü paylaştı:

Adem Çelik Şirketler Grubu önündeki direnişimizin bugünü şirketin kapısının, kalkanlı polislerle tutulmasıyla başladı.

Beykent Üniversitesi'nin de başında olan, kaçak işçi çalıştırıp, işçi hakkı gasbeden, vergi kaçıran patron, el koyduğu haklarımızı ödeyinceye kadar direneceğiz!

Biz hakkımız olanı isterken günlerdir neler yaşadığımızı tüm kamuoyu biliyor. Adem Çelik patronu sınıf kibri ve saldırganlığından geri adım atmadığı gibi polisi de kalkan yaparak kurduğu yağma düzenini koruyor.

Üzerimize aracını süren, vergi kaçırdığı, kaçak göçmen işçi çalıştırıp, işçi hakkı gasbettiği bizaat müdürü tarafından itiraf edilen bu patron bozuntusuna rahat vermeyeceğiz.

Kapısını kalkanlı polisler tutsa da biz o kapıya yüklenmeye devam edecek, sıcak ofisinde rakatça oturmasına izin vermemekteki ısrarımızı sürdüreceğiz.

Bugün de o kapıya yüklendik ve çevik kuvvet engeliyle karşılaştık.

Ne yaparlarsa yapsınlar bir kardeşimizin de dediği gibi "çoluk çocuğumuzun rızkını" bu asalaklara yedirmeyeceğiz!

Öne Çıkanlar