Hamburg polisinden halka çağrı: Fotoğraf ve videoları bize gönderin

Hamburg polisinden halka çağrı: Fotoğraf ve videoları bize gönderin
Hamburg Polisi G20 zirvesinde yaşanan şiddet olaylarını aydınlatabilmek için vatandaşlardan çektikleri fotoğraf ve videoları polise göndermesini istedi.

HABER MERKEZİ- G20 zirvesinde yaşanan şiddetli protestolar karşısında zor duruma düşen Hamburg polisi, halktan yardım istedi. Polis, "Sokaklarda çektiğiniz görüntüleri bize gönderin" çağrısında bulundu.

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 zirvesindeki protestolarda bilanço giderek ağırlaşıyor. Olaylarda şu ana kadar en az 213 polis ve çok sayıda gösterici yaralandı, gözaltı sayısı 265'e çıktı.

Hamburg'un Schanzenviertel semtinde dün gece şiddetlenen protesto eylemleri, cumartesi gününün ilk saatlerinde de devam etti. Göstericilerin sokaklarda çöp konteynerleri ve bisikletlerle barikatlar kurup, ateşler yaktığı eylemlerde; bazı otomobiller de ateşe verildi.

Associated Press'in haberine göre, Schanzenviertel'deki bir süpermarket ve çevredeki dükkanlar da yaklaşık 500 kişi tarafından yağmalandı.

Polisin göstericilere tazyikli suyla müdahale ettiği olaylarda, bazı protestocuların güvenlik güçlerine sapan ve molotofkokteyli ile saldırdığı görüldü.

G20 protestolarının organizatörlerinden Andreas Blechschmidt, NDR televizyonuna yaptığı açıklamada, eylemlerin hedefinin saptığını ve bunu "doğru bulmadığını" söyledi. Blechschmidt, "Protestoların asıl amacı dünyadaki açlık ve savaşlardan G20 liderlerinin sorumlu olduğunu göstermekti. Süpermarketleri ya da insanların otomobillerini ateşe vermek değil" dedi.

POLİSTEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Protestocularla ilgili delil toplamayı amaçlayan Hamburg polisi, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda ise vatandaşlardan sokaklarda çektikleri video ve fotoğrafları göndermelerini istedi.

Emniyetten yapılan açıklamada, 22 Haziran'dan bu yana protestoculara yönelik polis operasyonlarında 203 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. (Deutsche Welle Türkçe)

 

Öne Çıkanlar