Harekatın eğitimi engellediği bölgelerdeki öğrenciler başka okullara kayıt yaptıracak

Harekatın eğitimi engellediği bölgelerdeki öğrenciler başka okullara kayıt yaptıracak
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, harekat nedeniyle eğitime ara verilen okullardaki öğrencilerin başka okullara nakledilebileceğini açıkladı.

TSK'nin Kuzey Suriye'ye yönelik askeri harekat Türkiye'deki hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki tüm okullarda, Suruç ve Birecik ilçelerinde sınıra yakın bölgelerdeki okullarda, bugün ve yarın eğitime ara verildiği duyurulmuştu.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada da, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinin Suriye sınırındaki 55 köy ve mezra okulunda bugün ve yarın eğitime ara verildiği duyuruldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK AÇIKLAMA YAPTI

Urfa ve Şırnak’ın bazı sınır ilçelerinde eğitime iki gün ara verildiğinin açıklanmasının ardından Urfa'da konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, askeri harekat nedediyle eğitime ara verilen okullarda telafi eğitimi verileceğini duyurdu. Selçuk, velilerin talebi halinde öğrencilerin başka okullara nakledilebileceğini söyledi:

"Eğitime ara verilen okullarımızda öğrencilerimizin telafi eğitimlerine alınması için gerekli planlamalar yapılmıştır. Bizim için eğitimin aksaması söz konusu olamaz. Her şekilde eğitimin devam etmesi için gereken tedbirlerin alınması esastır."

Urfa'da yaptığı açıklamada, telafi eğitiminin ara tatillerde yapılacağını belirten Selçuk, "Her tür ve derecedeki eğitim kurumlarındaki öğrencilerimiz başka bir okula velilerimizin talebi doğrultusunda nakil gitmek isterlerse, e-okul sistemimizde nakil nedenleri arasına ikametgah kontrolü yapılmaksızın eklenen, misafir öğrenci geçici nakil nedeni seçeneği üzerinden kayıtları yapabilmekteyiz" dedi.

SAVAŞ NEDENİYLE EĞİTİME ARA VERİLEN YERLER 

Şanlıurfa valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerindeki tüm okullarda, Suruç ve Birecik ilçelerinde ise sınıra yakın bölgelerdeki okullarda, bugün ve yarın eğitime ara verildiği duyurulmuştu.

Valilikten yapılan açıklamada savaş nedeniyle eğitime ara verilen okullar şöyle sıralandı:

  • Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerindeki tüm okullar.
     
  • Suruç ilçesinde; Mürşitpınar, Çaykara, Küçük Kendirciler, Eğrice, Çengelli, Aşağı Oylum, Dolaş, Dikmetaş, Fıstıklı, Kesmecik, Şakir Şimşek, Tavşan, Yolaklı, Binatlı, Taşlıkuyu, Küçükova, Molla Hamza, Göleç, Atlılar, Balaban, Deniz, Kaynakçı, Özgören, Özlüce, Tokçalı, İzci, Yıldız, Eskice ve Kovalı ilk ve ortaokulları.
     
  • Birecik ilçesinde de; Çiçekalan, Duyduk, Konak, Sakaltutan, Yukarı İncirli, Düzlüce, Aşağı Karkutlu, Göktepe, Bilekli, Güvenir, Eşmeler ve Akarçay ilk ve ortaokulları.

Şırnak Valili de İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinin Suriye sınırındaki 55 köy ve mezra okulunda bugün ve yarın eğitime ara verildiği açıklandı..

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar