Hatun Tuğluk’un cenazesine saldırının faili seçimlerde aday

Hatun Tuğluk’un cenazesine saldırının faili seçimlerde aday
İncek Mahallesi muhtar adayı olan Murat Alp, Hatun Tuğluk’un cenazesine saldırının faillerinden birisi. Bakan Süleyman Soylu, Murat Alp ile karakolda fotoğraf çektirmişti.

Derya OKATAN

ARTI GERÇEK - HDP eski Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırının faillerinden olan ve gözaltında tutulduğu karakolda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraf çektirdiği ortaya çıkan Murat Alp, saldırının yaşandığı İncek Mahallesi’nden muhtar adayı oldu.

Anne Hatun Tuğluk'un cenazesi Ankara’nın Gölbaşı ilçesi İncek Mahalle Mezarlığı’na defnedilmek istenmiş, ancak ırkçı saldırı sonucu cenaze mezardan çıkarılarak Dersim’e götürülmüştü.

Kamuoyunda büyük tepki yaratan olay gecesi bazı saldırganlar gözaltına alınırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gözaltındaki şüphelilerden Murat Alp ile karakolda çektirdiği fotoğraf basına yansımıştı.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

"Buraya Ermeni gömdürtmeyiz" diyerek cenazeye saldıran 19 kişi hakkında dava açılırken, Murat Alp’in de içinde olduğu 3 tutuklu sanık ilk duruşma tahliye edilmişti.

Alp, duruşmada kendisini "Cenazeyi terörist cenazesi diye biliyordum. Her gün şehit cenazelerinden sıkıldığımız için bunu yaptık" diye savunmuş, cenaze sahiplerine küfür ettiğini kabul etmişti. Alp, Bakan Soylu ile fotoğrafına dair sorularına ise yanıt vermemiş ve cenaze sahiplerinden özür dilemişti.

SALDIRININ YAŞANDIĞI MAHALLEDEN ADAY

AKP Gölbaşı İlçe Teşkilatı’nda aktif çalışan ve Bilal Erdoğan ile dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile de fotoğrafları ortaya çıkan Murat Alp, 31 Mart yerel seçimleri için İncek Mahallesi’nden muhtar adayı oldu. 

Murat Alp, özgeçmişini ve vaatlerini şöyle açıkladı:

"1978 yılı Gölbaşı İncek Mahallesi doğumluyum. Doğduğum tarihten beri mahallemizde ikamet etmekteyim. Evli ve 5 çocuk babasıyım. İnşaat sektöründe başlamış olduğum iş hayatıma hizmet sektöründe devam etmekteyim. İncek Mahallesi Ankara’nın gözde mahallelerinden biri olduğunun bilincinde olup geçmişten günümüze kadar gelmekte olan sorunları görmekteyiz. İncek mahallemizin ismine yakışır şekilde hizmet almadığını ve yapılması gereken birçok eksiğinin olduğunu düşünerek mahallemizin muhtar adayı olarak oylarınıza talibim. Hayat tecrübelerimi, çalışkanlığımı sizlerle paylaşmak için ve başarı yolunun samimiyetten dürüstlükten geçtiğinin bilincinde olduğumdan İncek mahallemize muhtar adayı oldum. Desteklerinizi bekliyorum.

Muhtar olduktan sonra yapacaklarımız:

Mahallemizde altyapısız sokak kalmayacak,

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için parklar ve oyun bahçeleri oluşturulacak,

Karanlık Sokak kalmayacak, aydınlatma sorunu çözülecek,

Yeşil alanlar çoğalacak, yol kenarları ağaçlandırılacak,

Gençler ve kadınlar için halk eğitim merkezi yapılacak, kurslar verilecek,

Mahallemizin yol ve asfalt sorunları çözülecek,

Kızılay İncek dolmuş hattı oluşturulacak,

Mahallemize anons sistemi kurulacak,

Mezarlığımıza şadırvan ve bay-bayan WC yapılacak,

Mahalle güvenliği için kamera sistemleri ve bekçi sayıları artırılacak,

Çevre temizliğine önem verilecek ve çöpler zamanında alınacak,

Sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturulacak, kışları rahat geçirmeleri için barınma ihtiyaçları sağlanacak."

Öne Çıkanlar