Hava Kuvvetleri'nde operasyon: 52 gözaltı kararı

Hava Kuvvetleri'nde operasyon: 52 gözaltı kararı
Soruşturmayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik olduğu ileri sürülen soruşturmada 52 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir merkezli 12 ilde, 'FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki kripto yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 52 şüpheliden 20'si gözaltına alındı. Şüpheli mahrem imamların, 15 Temmuz öncesinde İzmir'deki Hava Teknik Okullar Komutanlığı ile 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı 2 farklı yapı olarak yönettiği, darbe teşebbüsü sonrasında ise yeniden yapılanmak için 2 grubu birleştirdikleri ve kripto elemanlarıyla yüz yüze görüşme yaptıkları iddia edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki 'FETÖ' üyeleri olduğu ileri sürülenlere yönelik bir süredir sürdürdüğü soruşturmada, kripto örgüt üyeleri ile bağlı bulundukları mahrem imamların isimleri tek tek tespit edildi. Toplam 52 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden 20'si İzmir, Samsun, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Isparta, Konya, Uşak, Afyonkarahisar, Aydın, Bursa ve Manisa'da yapılan eş zamanloı operasyonla yakalanarak, gözaltına alındı.

HAKLARINDA YAKALAMA KARARI BULUNAN 14 ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

Operasyonda baskın düzenlenen örgüte ait evlerde, haklarında farklı soruşturmalarda  örgüt üyeliği suçlamasıyla yakalama kararı bulunan 14 şüpheli de yakalandı. 14 şüpheliden birinin eski emniyet müdürü, ikisinin üsteğmen olduğu bildirildi.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar