Havalimanı çalışanına hakaret eden kadına tepki

Havalimanı çalışanına hakaret eden kadına tepki
İstanbul-Bodrum seferini yapan uçağın rötar yapmasına tepki gösterirken çalışana hakaret eden kadının sözleri sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda özel bir havayolu şirketine ait İstanbul-Bodrum seferini yapan uçak, rötar yapınca Funda Esenç isimli bir yolcu, havayolu şirketinin yer personeliyle tartıştı. Tartışma sırasında yer hizmetleri personeline ağır hakaretlerde bulunan kadın yolcu sosyal medyada tepkileri üstüne çekti.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda dün yaşandığı belirtilen bir olay, sosyal medyada gündem oldu. Özel bir havayoluna ait peronda, uçağın rötar yapması nedeniyle çıkan tartışmada Funda Esenç isimli bir yolcu, havayolu şirketinin check-in işlemini yapan yer görevlisi Tuğçe Selvi'ye hakaretlerde bulundu.

Yolcular tarafından çekilen ve kameraya yansıyan görüntülerde Esenç, rötar nedeniyle suçladığı Selvi'nin, yaptığı hakaretlerin ardından üzerine yürümesi üzerine, "Hop hop hop, temas yok" dedi.

O anlar başka bir yolcu tarafından cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Hem o sırada orada bulunan bazı yolcular hem de sosyal medya kullanıcıları, kadına tepki gösterdi.

Twitter'dan çok sayıda kişi görüntüleri paylaşarak kadına tepki gösterdi.

TİP Milletvekili Barış Atay, Twitter'dan videoyu paylaşarak "Hem terbiyesiz, hem korkak. Başkasının destek vermediğini görünce de dut yemiş bülbül. Kendini ayrıcalıklı görüp, emekçilerden üstün olduğunu düşünen, çer çöpten fazla değeri olmayan bir gerzek daha" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Gökhan Özoğuz da Twitter hesabından olaya ilişkin şu mesajı paylaştı:

"İşte arkadaşlar hiçbir zaman varlık ile karşısındakini ezebileceğini düşünmek ve cehalet ile birilerini darp edebilmek Halk nezdinde meşru olamaz. Sorulsa okumuş, medeni, modern bir imaj varken bir anda edep dışı davranmak ne nahoş. Çalışana edepli saygılı görgülü olmak zorundayız."

 

ATLAS'TAN AÇIKLAMA

Konuya dair Atlasglobal'den de bir açıklama yapıldı. Şirket, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "İnsani değerleri her şeyin üzerinde tutan bir havayolu olarak 25 Nisan 2019 tarihli IST-BJV KK42 seferimiz öncesinde yer hizmetleri personelimizin maruz bırakıldığı üzücü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu üzücü durumla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" ifadesini kullandı.

ÇELEBİ HAVA SERVİSİ: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Çelebi Hava Servisi olayın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "25.04.2019 tarihinde KK-42 İstanbul(IST)-Bodrum(BJV) sefer sayılı uçağın kalkışından önce, Çelebi Hava Servisi A.Ş'de görevli bir çalışanımız, bir yolcu tarafından ağır hakaretlere uğramıştır. Saygı çerçevesi dışına çıkan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Şirketimiz tarafından söz konusu yolcuya karşı ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı da Esenç'in görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine inceleme başlattı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar