Havalimanı işçilerine destek eylemine polis saldırısı

Havalimanı işçilerine destek eylemine polis saldırısı
İstanbul ve Ankara'da yapılmak istenen eylemlere müdahale eden polis, AFP muhabiri Bülent Kılıç'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Bülent Kılıç daha sonra bırakıldı.

3. Havalimanı işçileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve iş cinayetlerinin son bulması için dün eylem yapmıştı. Gece saatlerinde koğuşları basan jandarma 543 işçiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında sendika temsilcileri de vardı.

İLGİLİ HABER: 'PATRON EMİR VERDİ, DEVLET GÖZALTINA ALDI'

İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş Sendikası havalimanı işçileriyle dayanışma amacıyla bu akşam İstanbul ve Ankara'da kitlesel basın açıklaması çağrısı yapmıştı. Gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılması için yapılmak istenen basın açıklaması öncesinde polis Kadıköy Khalkedon Meydanı'nı kordona aldı. 
 

Basın açıklamasına izin vermeyen polis kitleye gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti. İlk bilgilere göre AFP muhabiri Bülent Kılıç'ın da aralarında olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

İLGİLİ HABER: İŞÇİLERİN GÖZALTI FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınanlar arasında Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve DİSK YK Üyesi Kanber Saygılı ile demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de yer alıyor. 


27 KİŞİ GÖZALTINDA

Kadıköy'ün ara sokaklarında devam eden müdahalenin ardından gözaltı sayısı arttı. İnşaat İş Sendikası daha sonra yaptığı paylaşımla gözaltı sayısını 35-40 olarak güncelledi. 

Ancak gözaltı sayısı daha sonra 29 olarak açıklandı.

Avukatlardan alınan bilgiye göre gözaltına alınanların isimleri şöyle: [00:17, 16.9.2018] Ayten Artı: 
 Oya Öznur, Nuri Cemal Çilingir, Kamber Saygılı, Elvan Polat, Mert Özyer, Harun Reşit Savğat, Zeynep Demir Ilgezdi, Tuçe Karul, Uğur Karakuş, Erdal Güzel, Ertuğrul Bilir, Şengül Yüksel, Halil Aksu, Öncü Akgül, Ali Kemer, Taylan Öztaş, Kader Cihan, Cihan Uyanık, Ethem Akdoğan, Bahadır Altan, Murat Yıldırım, Faruk Yıldırım

ARALARINDA ÇOCUKLAR DA VAR

Gözaltına alınanların Kadıköy Rıhım Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi. AFP muhabiri Bülent Kılıç daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltında olan 27 kişiden 18 yaş altı 3 kişi çocuk şubeye, kadınlar ise Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüşdü. Erkekin ise Kadıköy Rıhım Karakolu'ndan Gayrettepe Karakolu'na götürecekleri öğrenildi.

ANKARA'DA 5 GÖZALTI

Aynı saatlerde Ankara'da yapılmak istenen dayanışma eylemine biber gazı ve plastik mermiyle müdahale eden polis burada da 5 kişiyi gözaltına aldı. İnşaat İş Sendikası Ankara Temsilcisi Murat Çoban ile Anıl Yeşiltepe, Mehmet Öztürk, Furkan Bircan ve Zarife Çamalan gözaltına alındı. 


 

 

Öne Çıkanlar