'Hayat kısa katil uzun çocuklar ölüyor' pankartına dava

'Hayat kısa katil uzun çocuklar ölüyor' pankartına dava
HDP kongresinde duvara asılan pankart nedeniyle parti yöneticileri hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

İzmir'in Çiğli ilçesinde 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2'nci Olağan İlçe Kongresi’nde, 'Hayat kısa, katil uzun, çocuklar ölüyor' pankartı asıldığı için Hacay Yılmaz ve partinin Çiğli eski İlçe Eş Başkanı Yalçın Karaaslan hakkında Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

'KATİL UZUN' SÖZÜ ERDOĞAN'A HAKARET SAYILDI

Soruşturma kapsamında savcılık, 'katil uzun' sözüyle Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kast edildiğini belirterek, 'Cumhurbaşkanına hakaret' edildiğini iddia etti.

Savcılık, iddianamede, "Gerek suça konu olan afişin vermek istediği mesaj ve hedef gösterdiği kişinin Cumhurbaşkanı olduğu konusundaki benzetme şüphelilerden Hacay Yılmaz'ın tutanağa geçen beyanlarına göre; 'Ölümlerden sorumluymuş' şeklinde Cumhurbaşkanı kastedilerek, 'katil uzun' benzetmesi ile alenen hakarette bulunduğu ve şüphelilerin söz konusu kongrede yetkili ve sorumlu kişi oldukları anlaşıldığında, şüphelilerin üzerlerine atılı suçtan mahkememizce yargılanmalarının yapılarak yukarıdaki sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmalarına…" ifadeleri yer aldı.

İddianamede, Yılmaz ve Karaaslan'ın emniyet ve savcılıkta, "Üzerimize atılan suçları kabul etmiyoruz. HDP, bir muhalefet partisidir. Söz konusu afişte herhangi bir suç teşkil etmiyor. Kimseye de hakaret kastımız bulunmuyor" şeklinde ifadeleri de yer aldı.

İddianameyi kabul eden Karşıyaka Asliye Ceza Mahkemesi, duruşma tarihi olarak 4 Şubat'ı verdi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar