Belediyeler arası kamyonla sahipsiz köpek transferi

Belediyeler arası kamyonla sahipsiz köpek transferi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Alanya ilçesinden kamyona yüklenen köpekler Mersin’de çeşitli yerlere bırakılmak üzere yola çıkartılmasına, 'Hayvanlara bu eziyet yapılır mı' tepkisi

Antalya’nın Alanya İlçesi’nden kamyona yüklenen ve Mersin’de çeşitli yerlere bırakılmak amacıyla yola çıkarılan 70 köpek, jandarma ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geri gönderildi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hayvanlara bu eziyet yapılır mı?’ sorusuyla duyurduğu olay Alanya Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında gelişti.

 Köpeklerle yüklü kamyonu Alanya’dan getiren şoförden şüphelenen jandarma ekipleri Bozyazı- Aydıncık yolunda durdukları aracın içerisindeki köpekleri nereye götüreceğini sordu. Küpesiz ve kimliksiz olduğu anlaşılan hayvanların Alanya’dan yüklendiği ve Mersin’de çeşitli yerlere bırakılacağı öğrenildi.Köpeklerin Alanya’daki barınak tarafından yüklenildiği tespit edildi.

Büyükşehir ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydıncık İlçe Müdürlüğü’nün müdahalesiyle Alanya Belediyesi ile görüşüldü ve yaptıklarının yasal olmadığı, bir suç işledikleri ifade edildi. Bunun üzerine köpekler tekrar Alanya’ya geri gönderildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada,"Büyükşehir Belediyesi, daha önceleri de komşu illerden devamlı olarak bu tarz olaylar ile karşı karşıya kalıyordu. Bu sefer belgeler ve tutanaklar ile olay açıklığa kavuşturuldu ve köpekler geldikleri yere geri gönderildi" denildi.
.

Öne Çıkanlar