Hazine avukatların vekalet ücretlerini ödeyemiyor

Hazine avukatların vekalet ücretlerini ödeyemiyor
Adalet Bakanlığı'na başvuran Gaziantep Barosu Başkanı Şarkılı, 'Vekâlet ücretlerinin seneler sonra ödenmesi ciddi hak kayıplarına neden oluyor' dedi.

Ekonomik kriz tüm sektörlerde etkisini gösterirken, avukatların vekâlet ücretinin bir buçuk yıldır Hazine tarafından ödenmediği ortaya çıktı.

Devletin davalı ya da davacı konuma geldiği yargılamalarda davayı karşı tarafın kazanması durumunda Hazine tarafından ödenmesi gereken vekâlet ücretleri avukatlara ödenmiyor. Vekâlet ücretlerini isteyen avukatların mağdur edildiği ve bir buçuk yıldır bir muhatap bulamadığı öğrenildi. Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, "Devletin avukatlara verecek parası kalmadı mı?" diye sordu.

‘NE ZAMAN ÖDEYECEKSİNİZ?’

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, ülkedeki tüm avukatlar adına Adalet Bakanlığı’na başvurduğunu ifade eden Şarklı, dilekçesinde, "Hazine aleyhine hükmedilen vekâlet ücretleri yaklaşık bir buçuk yıldan bu yana ödenmemekte olup, bu konuda meslektaşlarımız ciddi sorunlar yaşamaktadır. Bu durumla ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile gerekli yazışmaların ve görüşmelerin yapılarak hâlihazırdaki Hazine aleyhine hükmedilen vekâlet ücretlerinin ne zaman ödeneceği ve planlaması hakkında Başkanlığımıza bilgi verilmesini istiyoruz" dedi.

‘MAĞDUR EDİLİYORUZ’

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın avukatların vekâlet ücretlerini ödeyememesini "anlayamadıklarını" ifade eden Antep Baro Başkanı Şarklı, tüm baroların aynı sorunları yaşadığını, vekâlet ücretini devletten tahsil edemediklerini ifade etti. Şarklı, "Meslektaşlarımız çok ciddi ekonomik sorunlar yaşıyor. Vekâlet ücretlerinin seneler sonra ödenmesi ciddi hak kayıplarına neden oluyor. Bir an önce çalışma başlatılmalı, vekâlet ücretlerinin neden ödenmediği tespit edilmeli ve meslektaşlarımızın parası hesaplarına yatırılmalı" diye konuştu.

Öne Çıkanlar