HDK'den Demirtaş'ın durumuna ilişkin açıklama

HDK'den Demirtaş'ın durumuna ilişkin açıklama
Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde rahatsızlandığının açıklanmasının ardından HDK bir açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapan HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, "Hem Demirtaş’ın hem de tüm tutsakların sağlığa ulaşmasının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır" dedi. 
 
Hakların Demokratik Kongresi (HDK) eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hakların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 
 
"Selahattin Demirtaş’ın siyasi bir rehine olarak tutukluluğu sürerken, sağlık durumuna dair yaşananlar, tüm demokratik kamuoyu gibi bizleri de endişeye sevk etmektedir" denilen açıklamada "26 Kasım 2019 tarihinde bilinci kapanacak hale gelmesine, cezaevi doktorunun sevk kararı vermesine rağmen Demirtaş’ın sevki tam 7 gün boyunca yapılmamıştır! Bu denli riskli koşullara rağmen hastaneye sevkinin engellenmesinin kabul edilmesi mümkün değildir. Özgürlüğü gasp edilmesinin yanı sıra yaşam hakkı da gasp edilen Sayın Demirtaş’ın, durumunun kamuoyunda yarattığı tedirginlik büyüktür. HDK olarak, Sayın Demirtaş’ın siyasi rehineliğine son verilmeli, hem Demirtaş’ın hem de tüm tutsakların sağlığa ulaşmasının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır" ifadelerine yer verildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar