HDP dört adayını Saadet Partisi lehine geri çekti

HDP dört adayını Saadet Partisi lehine geri çekti
HDP biri büyükşehir, 3 merkez ilçe belediye eş başkan adayını Saadet Partisi lehine geri çektiğini duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Urfa Büyükşehir Belediyesi ve 3 merkez ilçe belediyesinde gösterdiği adaylarını Saadet Partisi (SP) adayları lehine geri çekti. Bir otelde basın toplantısı düzenleyen HDP il yönetimi, merkez Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye ilçeleri ve Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylıklarını ‘tekçi zihniyete, hukuksuzluğa karşı bir muhalefetin oluşması amacıyla’ geri çektiklerini açıkladı.

HDP adına açıklama yapan Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hidayet Enmek, yaşanan tüm olumsuzluklara karşı toplumsal muhalefete güç katmak gerektiğini, bunun farkında olduklarını ve fedakarlık yapmaya hazır olduklarını söyledi.

‘TOPLUMSAL MUHALEFETE DESTEK İÇİN…’

HDP olarak Urfa'da oluşan toplumsal muhalefete destek sunacaklarını söyleyen Enmek, "Toplumsal muhalefetin etrafında toplandığı Sayın Sebahattin Cevheri'yi destekleyeceğimizi Urfa halkına duyuruyoruz. Merkez ilçe Karaköprü Belediye Eş Başkan Adayı Rıdvan Yavuz, Haliliye Belediye Eş Başkan Adayı Şerif Bendaş ve Eyyübiye Belediye Eş Başkan Adayı Mahmut Memitanlı ve Urfa Büyükşehir Belediye Eş başkan Adayı Hidayet Enmek olarak Urfa halkı için Urfa'nın kazanabilmesi için Sebahattin Cevheri adına adaylıklarımızdan çekiliyoruz" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar