HDP’den İbrahim Ayhan açıklaması: Normal bir ölüm olarak görmüyoruz

HDP’den İbrahim Ayhan açıklaması: Normal bir ölüm olarak görmüyoruz
'Hakka, hukuka, vicdana sığmayan bir yargı şiddetinin, bir iktidar anlayışının yol açtığı bir ölümdür.'

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, hayatını kaybeden İbrahim Ayhan’la ilgili açıklama yaptı.

HDP’nin önceki dönem Urfa Milletvekili Ayhan’la ilgili HDP Genel Merkezinde basın toplantısı yapan Buldan ve Temelli, cenazenin birkaç gün içerisinde Erbil’den Urfa’ya getirileceği bilgisini verdi.

İLGİLİ HABER: İBRAHİM AYHAM YAŞAMINI YİTİRDİ

Pervin Buldan kısaca şunları söyledi:

Çok değerli bir yoldaşımızı, çok kıymetli arkadaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Geçmiş dönemlerde Urfa Milletvekilliği yapan İbrahim Ayhan, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İbrahim Ayhan arkadaşımızın aramızdan ayrılışı bizi derinden sarstı.

İbrahim yoldaşımız, yıllardan beri mücadele alanındadır. Emek alanında, eğitim alanında, demokratik siyaset alanında büyük çabalar sarf etmiş bir arkadaşımızdır. Arkadaşımızın Federe Kürdistan’ın Hewler kentinde aramızdan aniden ayrılışını büyük üzüntüyle karşıladık.

İbrahim arkadaşımız, uzun yıllar cezaevinde kalmıştır. Milletvekilliği yaptığı dönemde de aldığı cezalardan dolayı milletvekilliği düşürülmüştü. Ağır sağlık sorunları yaşayan, tedavisini Türkiye’de gerçekleştiremeyen, tedavi olmak için Hewler’e, sürgüne giden ve orada yaşamını yitiren bir arkadaşımızdır.

Kürtlere reva görülen; ya sürgün ya ölüm ya cezaevidir. İbrahim arkadaşımız da sürgünde yaşamını yitirmekle karşı karşıya kalmıştır. Kürtlere reva görülen budur. Hiçbir Kürt bunu isteyerek yapmaz. Ne ölümü ne cezaevini ne sürgünü seçer. Ailesini çocuklarını, yuvasını, topraklarını, yoldaşlarını bırakarak sürgüne mahkum olan arkadaşımız ne yazık ki Hewler’de yaşamını yitirdi.


İLGİLİ HABER: ‘HDP ADAYLARININ YSK TARAFINDAN VETO EDİLMESİ İSTENİYOR’


Başta ailesi olmak üzere mücadele arkadaşlarına, Türkiye halklarına, Kürt halkına başsağlığı diliyorum. Sevgili İbrahim Ayhan’ın mirasını devralacağız, mücadelesini biz yürüteceğiz. Sistemin dayattığı bu faşizan koşullarda sürgünde ölmek elbette kolay değil. Ayhan ailesine bir kez daha sabır diliyorum.

Aile ile birlikte partimizden bir heyet Hewler’e cenazeyi almak üzere yola çıktı. Muhtemelen bir iki gün içinde cenaze Urfa’ya gelecek. Onu Urfa’dan uğurlayacağız.

"NORMAL BİR ÖLÜM OLARAK GÖRMÜYORUZ"

Buldan’ın ardından söz alan Sezai Temelli de şunları söyledi:

Üzüntümüz, acımız çok büyük. Emek, demokrasi, barış mücadelesine ömrünü vermiş, asla baş eğmemiş bir yoldaşımızı, arkadaşımızı yitirdik. Gerçekten sözcüklere sığmayacak bir acı yaşıyoruz.

Normal bir ölüm olarak görmüyoruz. Hakka, hukuka, vicdana sığmayan bir yargı şiddetinin, bir iktidar anlayışının yol açtığı bir ölümdür. İbrahim arkadaşımız büyük bedeller ödemiş bir arkadaşımızdır, yine büyük bir bedel ödedi.

Yoldaşımızın yaşamı hepimize örnek olacak, yol gösterecek bir yaşamdı. Hepimize örnek olan bu mücadelenin aynen sürdürüleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm yoldaşlarının başı sağolsun. Işıklar içinde uyusun.

Öne Çıkanlar