HDP: Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan

HDP: Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan
Alevilerin matem orucuna katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, orucunu 'Nerede zulüm ve zorbalık varsa orada bir direniş vardır' sözleriyle açtı.

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) Cemevi’ni ziyaret etti. Temelli, Alevilerin sorunlarını dinledikten sonra onlarla beraber matem orucunu açtı. Temelli’ye HDP’liy yöneticiler de eşlik etti. 

'NEREDE ZULÜM VARSA ORADA BİR DİRENİŞ VARDIR’

Temelli, matem orucunu hep beraber açmanın büyük bir onur olduğunu ifade ederek orucun ve lokmanın hak katında kabul olması dileklerinde bulundu. Alevi toplumunun Türkiye toplumuna katkısının büyük olduğunu vurgulayan Temelli, şöyle devam etti:

"Alevilerin, Türkiye toplumuna ve halklarına, kültür, demokrasi ve yaşam anlayışı olarak katkısı çok güçlüdür. Bizi bir arada tutan en önemli değer bu toplumun içinden çıkmıştır. O yüzden biz sizin bu mücadelenize, yaşam anlayışınıza büyük saygı duyuyoruz. Siyasetimizin en önemli beslenme alanı olarak bu topluluğun yol göstericiliğini önemsiyoruz. Bu vesileyle aranızdayız. Bu vesileyle sizlerle beraber olmak bizim için büyük öneme sahiptir. Bu ülkede zulüm, zorbalık ve şiddet var. Ama biz İmam Hüseyin’i de Zeynep Ana’yı da biliyoruz. Nerede zulüm ve zorbalık varsa orada bir direniş vardır. Bu direniş kıymetlidir. Bu direnişte sizinle beraber yolumuza devam ediyoruz." 

‘EĞİTİM YILI YİNE SORUNLARLA BAŞLIYOR’

Yeni eğitim-öğretim yılının başladığına dikkat çeken Temelli, "Yarın okullar açılacak. Eğitim yılı sorunlarıyla başlayacak. Ve yine bir eğitim yılı zorunlu din dersiyle başlayacak. Bu ülkede inanç ve insanların kendi inancını yaşama özgürlüğüne saygı duymayan bir iktidar, eğitim alanında da bu zorlamaya ve baskıya devam ediyor. Yan yana gelirsek, hep birlikte haklarımızı savunabilirsek işte o zaman bu zorbalıktan ve zulümden hep birlikte kurtulabiliriz" diye konuştu. 

Temelli, "Dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Temelli, daha sonra yurttaşlarla matem orucunu açtı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar