HDP günlerdir aranan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için önerge verdi

HDP günlerdir aranan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için önerge verdi
‘Gülistan Doku'nun bulunmaması ile gizlenmek istenen nedir ve bu hadisede kimler korunmaktadır? Doku'nun arkadaşı Zaynal Abarok'un polis olan babasının olayda dahli var mıdır?’

ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Avukat Meral Danış Beştaş, Dersim’de Pazar gününden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin TBMM’ye soru önergesi verdi.

5 Ocak’tan beridir kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, son olarak Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü yakınlarında görüldüğü ihbarıyla bu bölgede arama çalışması yapılmış ancak bulunamamıştı.

Doku’nun kentte görev yapan bir polisin üvey oğlu olarak bilinen ve harp akademisi mezunu olan Rus asıllı Zaynal adlı şahıs üzerindeki şüphelere dikkat çeken HDP’li Milletvekili Meral Danış Beştaş kayıp öğrenciye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Gülistan Doku'nun Munzur Üniversitesi'nde öğrencilerin fuhuşa zorlandığına dair hadiselerde karşı duruş sergilediği, hakeza derse geç kalan öğrencilere para cezası kesilmesi şeklindeki uygulamalara karşı çıktığı bilinmektedir. Gülistan'ın durumuna dair bir diğer kritik bilgi de Tunceli'de görev yapan bir polisin oğlu olarak bilinen ve harp akademisi mezunu olan Rus asıllı Zaynal adında bir kişi ile olan arkadaşlığıdır. Gülistan'ın erkek arkadaşı tarafından darp edilerek bir minibüse konulduğuna dair iddialar söz konusudur. Gülistan'ın kayıp ilanını veren kişinin de Zaynal adlı kişi olması ve halihazırda yurtdışına çıkmış olması da meselenin dikkat çekici taraflarındandır. Yine Gülistan'ın kaybolduğu bölgedeki mobese kayıtlarına ulaşılamıyor oluşu hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur. Polisin ise Gülistan'ın kayboluşu ile ilgili "intihar vakası" olduğu yönünde açıklamalar yapıyor oluşu Zaynal adlı kişinin korunduğuna ve Gülistan'ın kaybolması meselesinin üzerinin kapatılmak istendiğine delalet etmektedir."

‘DOKU'NUN BULUNMAMASI İLE GİZLENMEK İSTENEN NEDİR VE BU HADİSEDE KİMLER KORUNMAKTADIR?’

Gülistan Doku’nun kaybolmasında şüphelenilen arkadaşı Zeynel Abarok’ın polis olan üvey babasının bir müdahalesi olup olmadığını sora HDP’li vekil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede şu sorulara cevap istedi:

"1- Gülistan Doku'nun kaybolması ile ilgili yürütülen araştırma ve soruşturmalar hangi aşamadadır? Elde edilen bulgular nelerdir? Bu bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

2- Gülistan Doku'nun Zaynal Abarok tarafından kaçırıldığına ilişkin bilgiler teyit edilmiş midir? Buna dair iddialar araştırılmış mıdır?

3- Gülistan Doku, erkek arkadaşı tarafından mı kaçırılmıştır? Kayıp ilanının Zaynal Abarok mu vermiştir?

4- Zaynal Abarok'un ifadesi alınmış mıdır? Zaynal Abarok ifadesi alınmadan yurt dışına nasıl çıkmıştır?

5- Zaynal Abarok'un yurtdışına çıkışı nasıl sağlanmıştır?

6-Zaynal Abarok'un polis olan babasının olayda dahli var mıdır?

7- Gülistan Doku'nun kaybolduğu bölgedeki mobese kayıtlarına neden ulaşılamıyor?

8- Mobese kayıtlarına ulaşılamaması ile Zaynal Abarok adlı şahsın korunduğu yönündeki iddialar arasında bağlantı var mıdır?

9- Kolluk neden Gülistan'ı bulmak yerine Gülistan'ın intihar ettiği bilgisinde ısrarcı davranmaktadır?

10- Gülistan'ın kaçırıldığı minibüs şoförünün ifadesi alınmış mıdır? Alınmadıysa neden alınmadı?

11- Polis neden şüpheli herkesin ifadesini almıyor?

12- Gülistan Doku'nun bulunmaması ile gizlenmek istenen nedir ve bu hadisede kimler korunmaktadır?

13-Gülistan Doku'nun kaybolması hadisesinin aydınlatılması ve gerçeğin açığa çıkarılması için bir çalışma yürütülecek midir?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar