HDP heyeti Nêçirvan Barzani ile görüştü: Sorun barış ile çözülür

HDP heyeti Nêçirvan Barzani ile görüştü: Sorun barış ile çözülür
HDP  ve DTK heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Nêçirvan Barzani ile görüştü.

Kürtler arası ilişkiler ve Ulusal Birlik Konferansı gibi konuları ele almak üzere Federe Kürdistan Bölgesi’ne giden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinden oluşan heyet, temaslarını sürdürüyor. Heyette HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer yer alıyor.

Dün Selahattin kentinde KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelen heyet, ardından da Kürdistan Emekçiler Partisi yöneticileri ile buluştu.

Temaslarına bugün devam eden HDP ve DTK heyeti, ilk olarak Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Nêçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre heyet, Bölge Başkanı Nêçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi Sorumlusu Kerim Sincari,  Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi İlişkileri Sorumlusu Ebdulselam Reşid, KDP İlişkiler Komitesi Sorumlusu Eli Hisên tarafından karşılandı.

Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

BARZANİ: ŞİMDİ BARIŞ ZAMANI

Rudaw'ın, haberine göre ise görüşmede Barzani Türkiye'de çözüm sürecinin başlaması ve başarısı için çabalarının süreceğini, bu konuda ne gerekiyorsa esirgemeyeceklerini söyledi. Barzani, "Şimdi barış zamanı. Savaş hiçbir şeyin çözümü değil. Türkiye'de Kürt sorunu ancak barış ile çözülür. Barış için fırsatlar kaybedilmemeli" dedi.

HDP heyeti bu görüşmenin ardından Kürdistan Parlamentosunu ziyaret etti.

Heyetin yarın da Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yöneticileri ile görüşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar