HDP heyeti, YNK ve Goran ile görüştü

HDP heyeti, YNK ve Goran ile görüştü
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki heyet YNK ve Goran hareketi ile görüştü. Görüşmede, bölgesel sorunlar ve çözüm yolları, ulusal birlik gibi temel konular ele alındı.

HDP heyeti, I7 Eylül tarihinde başlayan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ziyareti kapsamında bölgenin ikinci büyük siyasi partisi olan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Değişim Hareketi (Goran), ve Yeni Nesil Koalisyonu (Nifşê Nû) partileriyle görüştü. Heyet sabah saatlerinde de Saddam Hüseyin döneminde işkence merkezi olarak kullanılan Kızıl Cezaevi’nde incelemelerde bulundu. Temelli başkanlığındaki heyet, bugün Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile programını tamamlayacak.

HDP heyeti şimdiye kadar Hewlêr’de KDP Lideri Mesut Barzani, Bölge Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani’nin yanı sıra Yekgirtû (Birlik Partisi), Komela Îslamî, Zehmetkêşan (Emekçiler Partisi) gibi partilerle görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet, Süleymaniye’de ise Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salîh ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerin tamamında, bölgesel sorunlar ve çözüm yolları, Ulusal birlik, barış meselesi gibi öncelikli konular ele alındı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri yaptıkları açıklamalarda barış için sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını belirtirken, sorunların diyalogla çözülmesi çağrısında bulundu. (MA)
 

Öne Çıkanlar