HDP'li Aydeniz: Operasyonun savcısı Erdoğan’dır

HDP'li Aydeniz: Operasyonun savcısı Erdoğan’dır
Diyarbakır merkezli 9 ilde eş zamanlı yapılan ev baskınlarında 120’yi aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM şubesinde bekletiliyor.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Dün Diyarbakır merkezli 9 ilde eş zamanlı şafak vakti gazeteci ve siyasetçilerin evlerine baskın düzenlendi. Zırhlı araçlar eşliğinde evlere baskın yapan polis, birçok evin kapısını kırarak içeri girdi. Evlerde arama yaptı. Ev baskınlarında aralarında gazeteci ve siyasetçilerin bulunduğu 120’den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet TEM Şubesinde bekletiliyor.

İFADELERİ HALA ALINMADI

9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda sadece Diyarbakır’da 100’ün üzerinde kişi gözaltına alındı. Ancak operasyonda haklarında gözaltı kararı olmayanlarda gözaltına alındı. Gözaltına alınanların alınanlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM şubesinde bekletiliyor. Avukat Resul Temur’un verdiği bilgilere göre gözaltında olan siyasetçi ve gazetecilerin ifadeleri hala alınmadı. 

"OPERASYONUN SAVCISI ERDOĞAN’DIR"

Gözaltılara tepkilerde sürüyor. HDP İl Binası önünde basın açıklaması yapan HDP Diyarbakır Milletvekilleri, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar’ında katledilen 103 kişiyi andı ardından gözaltılara tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, "AKP Lideri Erdoğan’ın partimizi ve bileşenlerimizi hedef gösteren açıklamalarının ardından siyasi soykırım operasyonları arttırılmıştır. Siyasi soykırım operasyonlarının savcısı Erdoğan’dır. Yerel seçimler yaklaştıkça  belediyelerimizi gasp eden kayyumların büyük bir hezimet ile gönderileceğini gören AKP-MHP İttifakı, her türlü gayrı meşru ve hukuksuz yola başvurmaktadır. DTK, HDP, DBP, TJA, DİK, TUHAD-DER, Sendikacılar, Gazeteci ve akademisyenlere dönük gerçekleştirilen faşist siyasi soykırım operasyonları karşısında diz çökmeyeceğimizi ve her zaman halkımızın umudu olmaya devam edeceğiz" dedi.

"CEZAEVİNDE OLAN LEYLA GÜVEN’İN EVİNEDE BASKIN DÜZENLENDİ"

09 Ekim Salı gece yarısı bir anda yüzlerce eve aynı anda baskın düzenlendiğini belirten Aydeniz, şunları söyledi: "150’ye yakın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Kar maskeli özel harekâtçıların kapıları kırarak evdeki her kesi yere yatırmış, çocukların kafasına silahları dayayarak, evdeki eşyaları alt üst ederek alabildiğine hakaretlerde bulunmuşlardır. DTK Eş Başkanı ve Hakkâri Millet Vekilimiz Leyla Güven ceza evinde olmasına rağmen kapısı kırılmış, evi basılmış, evdeki tüm eşyalar alt üst edilerek eve girilmiştir.       

"DEMOKRATİK DEVLET ANLAYIŞI YERLEŞİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Haksız hukuksuz gözaltı, tutuklama ve cezaevlerinizle demokratik talepleri olan ve bunlar için mücadele eden bizleri susturamayacaksınız. Bizleri mücadelemizden asla vazgeçiremeyeceksiniz. Halkın iradesini teslim alamayacaksınız. Biz bir gider bin geliriz. Bizi kabul edeceksiniz, bu ülkede demokratik bir devlet ve yönetim anlayışı yerleşinceye kadar, demokratik bir toplumsal yaşam inşa edilinceye kadar bu haklı mücadelemiz artarak, yükselerek, büyüyerek, güçlenerek devam edecektir. Bundan bizim kuşkumuz yok, sizin de kuşkunuz olmasın."

Öne Çıkanlar