HDP'li Beştaş: Barış için adım atın bütün anneler çocuklarına kavuşsun

HDP'li Beştaş: Barış için adım atın bütün anneler çocuklarına kavuşsun
HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP İl binasının önünde oturan aileler üzerinden AKP'nin provokasyon girişiminde bulunduğunu söyledi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve HDP’li üç büyükşehir belediyesine kayyım atanması düzenlenen eylemle protesto edildi.

Eylemde konuşan HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, siyasi iktidarın HDP önünde eylem yapan anneleri gerçekte desteklemediğini, kayyımı gizlemeye çalıştığını söyledi.

'TÜM ANNELERLE EL ELE BU ÜLKEYE BARIŞ GETİRMEK İÇN MÜCADELE EDİYORUZ'

Çocuklarını istedikleri gerekçesi ile Diyarbakır'da HDP İl binası önünde oturan aileler üzerinden AKP'nin 'provokasyon girişiminde' bulunduğunu belirten Beştaş, çocuğu dağda olan annelerle, çocukları asker olan annelerle el ele bu ülkeye barış getirmek için mücadele ediyoruz" dedi:

"O çocukları biz de istiyoruz. Biz buradaki annelerin de çocuklarını istiyoruz. O anneler anne de buradakiler anne değil mi? Barış için adım atın bütün anneler çocuklarına kavuşsun. Ama biz biliyoruz ki AKP o anneleri düşündüğü için onların yanında durmuyor. Siz Cumartesi Anneleri'ne Galatasaray Meydanı’nı kapatan, açlık grevleri sürecinde anneleri yerde sürükleyen, Emine Bulut öldürüldüğünde ‘kıyameti koparmayın’ diyen Ömer Çelik, o anneleri desteklediğiniz için bunu yapmıyorsunuz. Sizler yaptığınız kayyum darbesini gizlemeye çalışıyorsunuz. Ama kimse size inanmıyor. Biz Barış Anneleri, çocuğu dağda olan annelerle, çocukları asker olan annelerle el ele bu ülkeye barış getirmek için mücadele ediyoruz." (M.A)

Öne Çıkanlar