HDP'li eş başkan: Suruç için çöpçü de oluruz, işçi de

HDP'li eş başkan: Suruç için çöpçü de oluruz, işçi de
HDP’li Suruç Belediyesi eşbaşkanları, 3 yıllık kayyım yönetiminin ardından geldikleri görevde kısıtlı imkanlara sahip olsalar da kentin sorunlarını çözmek için kolları sıvamış durumda.

Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan halk, 11 Eylül 2016 tarihinde DBP yönetimindeki belediyelerine kayyım atanmasıyla birlikte 3 yıl boyunca hizmet yüzü görmedi. En çok da yaşayan yol ve altyapı sorunları konusunda kayyım döneminde tek bir adım dahi atılmasından şikayet eden ilçe sakinleri, bu tepkilerini de 31 Mart yerel seçimlerinde tercihlerini Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları Hatice Çevik ve Abdullah Polat’tan yana kullanarak gösterdi.

Bugün ilçe merkezinin hemen her noktasında belediye ekiplerinin farklı bir çalışması göze çarpıyor. Bu çalışmalar arasından çamurlu yollara kilit taşlar döşenmesinden yapımı devam eden 10 park da var.
 
Her ayın ikinci Cuma günü yapılan "Halk Günü"nde ilçe sakinleriyle bir araya gelen eşbaşkanlar, halkın ve ilçenin sorunlarını dinleyip, nasıl çözümler üretebileceklerine yine birlikte karar veriyor. Belediye binasına kapanmak yerine zamanlarının büyük  çoğunluğunu halkın içinde geçiren eşbaşkanları, öyle ki işçilerle birlikte yollara taş döşeyip, temizlik yaparken görmek artık kimseyi şaşırtmıyor.
 
31 Mart seçimleriyle iradelerine yeniden sahip çıkan Suruç halkı, henüz aradan kısa bir zaman geçmiş olsa da HDP’li eşbaşkanların bu çalışmalarından oldukça memnun.
 
Belediye Eşbaşkanların Hatice Çevik, göreve başladıkları günden bu yana sürdürdükleri çalışmaları ve Suruç’a dair hedeflerini Mezopotamya Ajansı'na anlattı. 
 
‘EKSİKLERİ TESPİT EDİP, ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ’
 
İlçede yaşanan sorun ve eksikleri daha seçim kampanyası sürecinde tespit ettiklerini belirten Elbaşkan Hatice Çevik, göreve başlamaları ile birlikte ise bu tespitlere dair planladıkları çözüm yöntemlerini uygulamaya başladıklarını ifade etti. Çevik, "Acil çözülmesi gereken sorunlara öncelik veriyoruz. İlçe merkezinin sokakları harap olmuş durumdaydı, altyapı çok yetersizdi. Kanalizasyon ve parke taş olmadığı için sokaklara girilemiyordu. Seçim çalışmaları esnasında bu durumu bizzat yerinde gördük. Ancak yasalara göre altyapı Urfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’ne sürekli önergeler veriyoruz. Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) yetkililerine durumu aktarıyoruz. Şuan ilçe merkezinde bizim girişimlerimizle ŞUSKİ çalışmalara başladı. Ancak büyük çaplı bir çalışma gerekiyor. Kışa girmeden öncelikli yerlerin altyapı eksikliklerini gidermeye çalışacağız" diye belirtti.
 
HEDEF, SURUÇ'U YEMYEŞİL BİR HALE DÖNÜŞTÜRMEK
 
İlçenin sorunlarının oldukça kısıtlı imkanlarla çözmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Çevik, öncelik verdikleri konuların başında yeşil alan azlığı olduğunu söyledi. Suruç’un yeşil alan konusunda diğer ilçelere göre oldukça geride olduğunu dile getiren Çevik, önlerine yemyeşil bir Suruç hedefi koyduklarını kaydetti. 
 
MESİRE ALANI, HAYVANAT BAHÇESİ, YÜZME HAVUZU…
 
Çevik, bu hedefe dair şimdiye kadar attıkları adımlar ve planlarına dair şu bilgileri paylaştı: "Birkaç yıl içerisinde Suruç’ta yeşili görünür kılmayı hedefliyoruz. Suruç merkezde kuruyan, solan ne kadar ağaç varsa hepsinin yerine yeni ağaçlar dikiyoruz. Suruç’ta yeşil alanları arttırıp, kadınların, çocukların nefes alıp vakit geçirebileceği alanlar inşa ediyoruz. Mevcut parkların sorunlarını ve eksiklerini giderdik. Bunun yanı sıra yetersiz olan parkları arttırabilmek için farklı mahallelerde 15 bin 547 metrekare büyüklüğündeki 10 parkın inşasına başladık. Şuan 3 tanesi bitmek üzere. 
 
Yine insanların gidip piknik yapabileceği geniş bir alan yok. Bu büyük bir eksik, bu anlamda ilçe sakinlerinin gidip bir gün boyunca vakit geçirebileceği büyük bir mesire alanı ve sosyal tesis yapacağız. İnsanların piknik yapıp, stres atabileceği bir alan yapacağız."  
 
Çocuklar için ise, hayvanat bahçesi ve yüzme havuzu projeleri olduğunu söyleyen Çevik, "Okul, taziye evi ve düğün salonu gibi halkın çok yoğun kullandığı yerlerin yollarını yapıyoruz. Çünkü önümüz kış, vatandaşların mağdur olmasını istemiyoruz. En çokta okullara giden tek bir yolu bile parke taşsız bırakmayacağız. Çünkü öğrenciler bizim hassas noktamızdır. Şuan birçok mahallede bozuk olan yollara taş döşemeye başladık" diye ekledi.
Belediye Eşbaşkanı Çevik, çarşı merkezindeki esnafın dükkânlarının önünü tek bir çatıyla kapatarak görüntü kirliliğine son vermelerinin yanı sıra ilçenin Yıldırım Mahallesi’nde inşaatı biten taziye evini de en kısa sürede faaliyete açacakları müjdesini verdi. 
 
‘SURUÇ NARI VE İSOTUNU MARKALAŞTIRIP PAZARLAYACAĞIZ’
 
Suruç’un gelişimi için bütün imkânlarını seferber ettiklerini vurgulayan Çevik, "Halkımız gayet sıcakkanlı ve samimi. Şuan ki Suruç’u ben halkımıza layık görmüyorum. Çünkü onlar daha gelişmiş bir Suruç’ta yaşamayı hak ediyorlar. Suruç markalarıyla öne çıkacak. Suruç’a özgü nar ve isotu markalaştırıp pazarlayacağız. Büyük hedeflerimiz var, halkta bize destek verirse o hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. O hedefler için gerekirse çöpçü de oluruz, işçi de. Halk bizi makamda oturmamız için seçmedi. Bunun farkındayız. Bizi hizmet için seçtiler, biz de onlara hizmetkâr olacağız" dedi.

Öne Çıkanlar