HDP'li Tiryaki: İstanbul’un kaderi değişecek

HDP'li Tiryaki: İstanbul’un kaderi değişecek
HDP’li Tiryaki, ‘Adana, Mersin, Antalya ve Ankara’nın kaderi nasıl değiştiyse, İstanbul’un da kaderi değişecek. Bunu hep birlikte başaracağız’ dedi.

Partisinin Ataşehir’de düzenlediği Gençlik Şöleni’nde konuşan HDP Batman Milletvekili ve aynı zamanda partisinin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, "Adana, Mersin, Antalya ve Ankara’nın kaderi nasıl değiştiyse, İstanbul’un da kaderi değişecek. Bunu biz hep birlikte başaracağız" dedi. 

Yaşar Kemal’in ‘Bu dünyada kapladığınız yer, bedeniniz kadar değil, yüreğiniz kadardır’ sözünü hatırlatarak konuşan Tiryaki, "Kim cesur yürekli görmek istiyorsa bizim yanımızda olsun. Etrafımızdakilere baksın cesur yüreklileri görecektir. Bunu niye söylüyorum? Bakın bir parti düşünün Eş Genel Başkanları cezaevlerinde bir parti düşünün onlarca milletvekili gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, cezaevine gönderiliyor. Bir parti düşünün 36 tane belediye başkanı cezaevinde bir parti düşünün 7 bin yöneticisi, cezaevinde. Ve bu parti dimdik ayakta. Kayyum siyasetine karşı dimdik ayakta, demokrasi düşmanlarına karşı dimdik ayakta. AKP-MHP faşizmine karşı dimdik ayakta" dedi.

‘İSTANBUL’UN DA KADERİ DEĞİŞECEK’

"Bu mücadelesi sayesinde Adana’nın kaderi değişti, Mersin’in kaderi değişti, Antalya’nın kaderi değişti, Ankara’nın kaderi değişti" diyen Tiryaki ekledi: "İstanbul’un da kaderi değişecek. Bunu biz hep birlikte başaracağız."

İstanbul seçimi özelinde ülkenin kaderinin tayin edileceğini söyleyen Tiryaki, "Evet seçim her şey değildir. Her yıl önümüze bir sandık konularak, bu ülkede demokrasi var algısı yaratılıyor. Emin olun tek başına sandık kurulması bir ülkede demokrasi var anlamına gelmiyor. Sadece bir paylaşım yaptığı için, sadece sosyal medya hesabından bir haberi beğendiği için binlerce 10 binlerce insanın yargılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Tek bir muhalefet basını bırakılmadı, televizyonlar susturuldu. Aydınlar ve muhalefetin bütün önde gelenleri yargılandı cezaevlerine atıldı. Bu bize neyi gösteriyor?  Bir oy vererek çok şey değiştiremeyiz, iyi bir adım atabiliriz ama asıl mücadeleyi sokakta vermek zorundayız" şeklinde konuştu.

‘GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİMİZDEN HİÇ KUKUNUZ OLMASIN’

Faşizme karşı direnmek zorunda olduklarını, geleceklerini ancak böyle belirleyebileceklerini ifade eden Tiryaki, "Bu seçimlerin geleceğimiz için sadece bir başlangıç olacağını biliyoruz. Güzel günler göreceğiz hiç kuşkunuz olmasın. Birlikte olursak neleri başarabileceğimizi faşizme göstereceğiz. Bunu birlikte başarabiliriz" dedi.

‘EĞER BİR OLMAZSAK BİRER BİRER YOK OLMAYA MAHKUMUZ’

Tiryaki, sözlerinin devamında şuna vurgu yaptı: "Bir olalım, eğer bir olmazsak birer birer yok olmaya mahkumuz. Bir olmanın başlangıcı olsun diyorum." (MA)

Öne Çıkanlar