HDP'li vekiller kayyım atanan Karayazı'ya gitti

HDP'li vekiller kayyım atanan Karayazı'ya gitti
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Karayazı halkına tutuklanan belediye eş başkanları için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hakkında kesinleşmiş cezası olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Karayazı Belediye Eş Başkanı Melike Göksu'nun yerine Kaymakam Mesut Tabakcıoğlu kayyım olarak atandı. 

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Muş Milletvekili Şevin Coşkun kararın ardından Erzurum'un Karayazı ilçesine gitti.

Karayazı'da HDP'lilerle ortak bir basın açıklaması yapan Tülay Hatimoğulları, eş başkanlığın kayyım atanmasına gerekçe gösterildiğini belirterek, "Bugün yüzde 60’ın üzerinde oy almış bir belediye başkanının görevden alınması kelimenin tek anlamı ile vicdansızlık, ilçe halkının ve Kürt halkının iradesini yok saymak anlamını taşıyor. Kayyımlar yoluyla yapılan irade gasplarının mevcut olan faşist düzenin devamı amacı ile yapıldığını Türkiye halklarının tamamı bilmektedir." dedi.

'SİZ TAM OLARAK NE VEKİLİSİNİZ?'

Tülay Hatimoğulları, Karayazı’da nifak tohumu ekenin HDP değil AKP olduğunu vurgulayarak, "Türkiye halkları, işçileri, emekçileri, kadınları 31 Mart’ta ve YSK darbesi ile yenilenen İstanbul seçimlerinde bir irade ortaya koydu. Bizler AKP ve MHP'nin el ele vererek bu ülkede faşizmi kurumsal hale getirmelerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"Buraya gelirken Karayazı’nın girişinde kolluk kuvvetleri kimlik kontrolü yapıyordu. Araçta vekil olduğunu söyleyince 'Siz tam olarak ne vekilisiniz?' diye sordular. Benim yanıtım ise 'Ben tam olarak bu ülkedeki vatandaşların, halkların seçtiği bir milletvekiliyim. Tam olarak bir milletvekiliyim' şeklinde oldu" bilgisini paylaşan Hatimoğulları, bundan sonra da mücadelelerini başta kadınlar olmak üzere, tüm demokratik güçlerle birlikte sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar