Soylu HDP'li vekili tehdit etti: Sen görürsün

Soylu HDP'li vekili tehdit etti: Sen görürsün
İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Süleyman Soylu, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay’a 'Provokatörsün, sen görürsün' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Görüşmeler sırasında HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay'ı "Provokatörsün, sen görürsün" diyerek tehdit etti. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da Soylu’ya, "Fezleke görüyoruz, cezaevi görüyoruz. Başka ne göreceğiz suikast mi? Bizim bir korkumuz yok!" diye yanıt verdi. 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunumu sonrası HDP’li vekillerin söz aldığı sırada gerginlik yaşandı.

HDP adına söz alan Ebru Günay, "İmralı’daki tecridin müsebbibi bu iktidardır" dedi. Günay, tutuklu bulunan DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için girdiği açlık grevi eylemine değinerek, Soylu’ya "Leyla Güven’in tutuklanma emrini siz mi verdiniz?" diye sordu.

Soylu ise Günay’ın sorusuna "Böyle konuşamazsın" şeklinde yanıt verdi. Günay "Bana emir veremezsin. Ben konuşurum" diye tepki gösterirken Soylu’nun HDP’li vekile yanıtı "Sen provokatörsün. Görürsün sen…" oldu.

HDP’li milletvekillerinin Afrin’e dönük saldırıları "işgal" olarak tanımlamasına da tepki gösteren Soylu, "Ne bakanı, başlarım bakanına! İşgal diyorlar…" ifadelerini kullandı.

Daha önceki konuşmalar sırasında da "muhalifleri öldürdünüz" denildiğini hatırlatan Soylu, "Böyle bir ifade kullanamazsınız. Terör örgütünün sözcülüğünü yapmayın burada" dedi.

HDP'li Günay ise Soylu'ya, "Bana parmak sallama, tehdit mi ediyorsun beni? Ben yasamayım. Neyi nasıl söyleyeceğimizi bilecek durumdayız" karşılığını verdi. Soylu'nun da "Buraya provokatör olarak gelmişsin" dediği Günay, "Bana bunu söyleyemezsin" diye cevap verdi.

Soylu, "Şehit veren, gazileri olan bir İçişleri Bakanı olarak söylerim. Bu ülkenin bir ferdi olarak derim. Millete saygılı olun. 'Muhalifleri öldürdünüz, işgal' diyeceksiniz... Neyin işgaliymiş? Hangi ülkeden bahsediyorsunuz? Hangi işgalden bahsediyorsunuz?" dedi.

"DAHA NE GÖRECEĞİZ İŞGAL Mİ?"

HDP’li Filiz Kerestecioğlu ise Soylu’nun tehdit içeren sözlerine göndermede bulunarak şunları söyledi:

"Milletvekilimizi "görürsün sen" diye tehdit eden bir bakan var. Fezleke görüyoruz, cezaevi görüyoruz. Başka ne göreceğiz suikast mi? Bizim bir korkumuz yok!"

İLGİLİ HABER: HDP'DEN SOYLU'YA: SALDIRGANLIĞI TEDAVİ EDİLMESİ GEREKEN BİR HASTALIK
 

Tartışmanın büyümesi üzerine birleşime ara verildi.

Öne Çıkanlar