HDP milletvekillerine polis ablukası

HDP milletvekillerine polis ablukası
Polis, İzmir'de açıklama yapmak isteyen HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni'nin etrafını kalkanlarla kuşattı. Vekiller, halka polis çemberinin içinden seslendi.

HDP'ye yönelik baskı ve 'yok sayma' politikaları her geçen gün daha da sertleşirken polis, yasal haklarını kullanarak açıklama yapmak isteyen HDP'li vekillere müdahalede, siyasi tarihe geçeçek uygulamalara imza atıyor.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde dün akşam hayatını sonlandıran açlık grevi eylemcisi Zülküf Gezen için İzmir'de basın açıklaması yapmak isteyen HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni bu güne kadar görülmemiş bir polis müdahalesiyle karşılaştı.

 

 

Polisler, vekillerin Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapacağı konuşmanın duyulmaması için etraflarına kallkanlarla duvar ördü. Polis tecritine rağmen konuşmaya çalışan Kemalbay ve Çepni, polislerin tutumuna tepki gösterdi.

'VALİLİĞİN VE EMNİYETİN EMRİYLE KUŞATILDIK'

Polis kalkanlarının ardından seslenerek kendilerine tecrit uygulandığını belirten Serpil Kemalbay, polislerin sözlü tacizlerine karşı da mücadele etti.

Kemalbay, polis müdahalesini ve tavrını sosyal medyada yayınladığı görüntülerle paylaştı.

 

 

"Bize dayatılan bu tecrit koşullarına karşı sizler sessiz kaldığınız sürece demokrasi olmaz. Demokrasi olmazsa yaşam hakkını savunamayız. Gördüğünüz gibi burada tecrit altındayız. İzmir emniyeti, valiliği tarafından hukuksuz bir şekilde burada kuşatıldık. Bu tecrittir. Tecrit halklarımıza karşı yapılmış bir suçtur. Tecrit olmasaydı bu halde olmazdık" dedi. Birkaç gün önce tarikatlar bir yalan haber üzerine yürüyüş yaptı. Cemaatler, tarikatlar kadınları hedef alan, nefret suçu işleyen sloganlarla burada yürüyüş yaptılar ve hiçbir polisi ben orada görmedim."

'KORKUNUN ABLUKASI ALTINDAYIZ'

Cezaevinde hayatını kaybeden Zülküf Gezen'in ölümünü hatırlatan Serpil Kemalbay, seslerini başka ölümler olmaması için çıkartmaya çalıştıklarını ifade etti:

"Zülküf Gezen, hayatını cezaevinde yitirdi, onu unutmayacağız, Başka ölümlerin olmaması için sesimizi çıkartıyoruz. Çünkü biliyoruz ki sessizlik öldürür. Çünkü biliyoruz ki faşizm sessizlikten beslenir. Biz İzmir Milletvekillleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay olarak korkunun ablukası altındayız. Bizi halktan tecrit etmeye çalışıyorlar. Tecrit halkın haber alma hakkını, halkın düşüncelerini özgürce ifade etme hakkını elinden almaktır."

'HALKTAN KORKMAK HİÇ BİR ŞEYE BENZEMEZ'

Polis ablukasını ve polisin tavrını eleştiren Murat Çepni, tecritin bir insanlık suçu olduğunu söyledi:

"Tecrit bir insanlık suçudur. HDP kanın durmasını istiyor. Daha fazla ölüm, daha fazla açlık yoksulluk demektir. Bize bu uygulamayı yapanlar memleketi soyup soğana çevirenlerdir. Bizler HDP olarak bu ülkenin sosyalistleri olarak faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu barikatlar halkı soyanlara kurulsun, halka karşı değil. Halktan korkmak hiçbir şeye benzemez" dedi.

Kalkanlarla duvar ören polislerin iki milletvekilinin konuşmalarına yanıt verdiği duyuldu.

Çeni'nin  "Bu barikatlar halkı soyanlara kurulsun" açıklamasına, "Biz halkı satanlara kuruyoruz bu barikatı" diye yanıt veren polis cezaevinde hayatını kaybeden Zülküf Gezen için "Bir köpek geberdi diye burada konuşuyorsun" dedi.

Polisin hakaretine tepki gösteren Serpil Kemalbay, "Yaşam hakkı kutsaldır böyle konuşamazsın" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar