HDP'nin Çankaya adayı Filiz Kerestecioğlu

HDP'nin Çankaya adayı Filiz Kerestecioğlu
HDP, Ankara'nın Çankaya ilçesinde Filiz Kerestecioğlu'nu aday gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Polatlı ve Haymana ilçelerinde belediye başkan adaylarını belirledi. Çankaya adayı Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu oldu.

HDP'nin Keçiören adayı Diyadin Fırat olurken, Haymana'da Tülay Koç ile Sinan Sümer eş başkan adayı oldu. Polatlı'da ise Soner Özalp aday gösterildi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Çankaya Belediyesi'ne aday olduğunu Meclis kürsüsünden duyurdu. 

TBMM genel kurulunda söz alan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, konuşmasının sonunda, Çankaya Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu.. "Bu gün sürpriz bir açıklama da yapayım" diyen Kerestecioğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bu şehrin merkezindeki ayrımcılığa karşı çıkmak için, beldiye meclis üyeliklerinde kadınların varlığına dikkat çekmek için, erkek siyaset değil, gerçek siyaset demek için, başkanlık odaklı siyaset değil, belediye meclisleri, mahalle meclisleri odaklı siyaset için, rant ve beton odaklı belediye değil, yaya ve insan odaklı yeşil alanlı, tarım odaklı bir siyaset için, kadınlara her alanda söz ve karar hakkı için, tüm canlıların şehirde yaşam hakkı için, başta Gültan Kışanak olmak üzere rehin alınmış arkadaşlarımızın, tüm kadın belediye eş başkan adaylarımızın sesine ses katmak için, tekçilik değil, özgürlükler için Ankara Çankaya Belediye Başkanlığı'na aday olduğumu ifade ediyorum." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar