HDP'nin İzmir'deki demokrasi nöbetine polis ablukası

HDP'nin İzmir'deki demokrasi nöbetine polis ablukası
HDP'nin “Demokrasi Nöbetlerini” İstanbul ve İzmir'e taşıma kararının ardından, İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde nöbet başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK'si Diyarbakır, Van ve Mardin’de başlatılan "Demokrasi Nöbetlerini" İstanbul ve İzmir’e taşıma kararı almasının ardından HDP İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde "Demokrasi Nöbeti" başlattı.

HDP İzmir İl Örgütü, milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun, Habip Eksik ve Musa Piroğlu’nun katılımıyla yapılan nöbet, polis ablukası altında gerçekleştirildi.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, yaptığı açıklamada "Ne zulüm ne yolsuzluk ne de hukusuzluk, adaletsizlik sona erdi. İstanbul'da seçimleri kaybetmenin öfkesini Mardin, Diyarbakır, Van'dan çıkarmaya çalışıyorlar. Seçilmiş vekillere dava açıp vekilliklerine son vermek istiyorlar. Biz bu zulmü, yasaklanan grevlerden, kadın eylemleri önündeki barikatlardan, doğanın yağmalanmasından, tek adamın iki dudağı arasından biliyoruz. Saray yıkılana kadar, özgür ve demokratik toplum kurulana kadar mücadele edeceğiz" diyerek kayyımın tüm halkların iradesine atandığına dikkat çekti.

"ÖZGÜR BASIN GERÇEKLERİ YAZACAK"

Iğdır Milletvekili Habip Eksik ise polis ablukası altında yaptığı konuşmasında "Halkla aramıza set çekemezsiniz, suç işliyorsunuz. Yolsuzluk, hırsızlık yapanın, tacizcinin peşine düşün. Biz kayyım zulmüne karşı anayasal bir eylem gerçekleştiyoruz. Kimsenin basını engellemeye hakkı yok, özgür basın sonuna kadar gerçeği yansıtmak için çabalayacak, siz ne yaparsanız yapın" dedi. (Evrensel)

Öne Çıkanlar