HDP'nin seçim bürosuna baskın, partililerin araçlarına ceza

HDP'nin seçim bürosuna baskın, partililerin araçlarına ceza
Polis, Adana'da HDP'nin seçim bürosuna baskın düzenledi, Malatya'da ise seçim çalışması yürüten HDP'lilerin araçlarına ceza kesildi.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa mahallesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim irtibat bürosuna polislerce baskın düzenledi. Polisin baskını, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde yaşamına son veren Zülküf Gezen'in fotoğrafının büroya asılması nedeniyle düzenlediği öğrenildi.

Zırhlı araçlarla büro çevresini ablukaya alan polis, kimseyi büroya yaklaştırmayarak, Gezen'in fotoğraflarına el koydu. HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hazım Yalçın, polisin bürolarını, 'yasaklı fotoğraflar ve posterler var' diyerek bastığını ve kendilerini büroya yaklaştırılmadığını belirtti.

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde ise HDP Belediye Eş Başkan adayları Yusuf Aziz Sertkaya ve Kadriye Bayar'ın kırsal mahalle çalışmaları için yola çıkan yaklaşık 40 araçlık konvoydaki araçların sahiplerine 'Emniyet kemeri takmadıkları' iddiası ile trafik cezası kesildi. Araçları durdurmadan tüm araçlara ceza kesen jandarmanın, ceza makbuzlarına suçu sabit gösteren fotoğraf eklemeden makbuzları tebliğat adreslerine postaladığı belirtildi. Araç sahipleri, kemerlerin takılı olduğunu, fotoğrafların bu sebeple eklenmediğini, kesilen 108 TL'lik cezayı ödemeyeceklerini ve cezayı yargıya taşıyacaklarını ifade etti. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar