HDP önü serbest, AKP önü yasak

HDP önü serbest, AKP önü yasak
'İçişleri Bakanı dahi HDP önüne gidiyorsa ben de AKP önüne gitmeyi kendime hakkım görüyorum' diyen KHK’lı Cemal Yıldırım gözaltına alındı.

ARTI GERÇEK - KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, işe iade talebini AKP Ankara İl Başkanlığı önünde dile getirmek istedi, ancak gözaltına alındı.

Ankara Defterdarlığı'nda çalışırken KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, önce iş yerinin önünde, ardından Sakarya Caddesi’nde eylemler yapmıştı. Tek başına ve sadece 'İşimi geri istiyorum' döviziyle yaptığı sessiz oturma eylemleri her seferinde polis tarafından engellenen Yıldırım, eylemi bu kez AKP Ankara il Başkanlığı önüne taşıdı.

Elinde bir dövizle tek başına AKP binasının olduğu sokağa giren Yıldırım'ın önü sivil polisler tarafından kesildi. Yıldırım, bir saat sessiz oturma eylemi yapacağını belirterek, 'Ben hakkımı arıyorum' dedi.

Polisler ise Ankara Valiliği’nin eylem yasağını hatırlattı. Cemal Yıldırım'ın Diyarbakır'da HDP önündeki eylemi hatırlatması işe yaramadı. 'İşimi ekmeğimi geri istiyorum' yazılı dövizini açar açmaz gözaltına alındı.

Yıldırım, gözaltı aracına konulurken 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı

BES üyesi Cemal Yıldırım, daha önceki açıklamalarında, 5 gün boyunca 12.00-13.00 saatleri arasında AKP önünde eylem yapacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar