HDP önündeki çadırda kullanılan elektrik kıraathaneyi kapattırdı

HDP önündeki çadırda kullanılan elektrik kıraathaneyi kapattırdı
HDP il binası önünde oturan aileler için kurulan çadırdaki sobalar için kıraathaneden çekilen elektriğin faturası ödenmedi. DEDAŞ’ın elektriğini kestiği kıraathane bugün kepenk kapattı.

Diyarbakır’da çocuklarının zorla dağa gönderildiği iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturan ailelerin bekleyişi sürüyor.

Kış aylarıyla birlikte Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, HDP il binası önünde park halindeki parti otobüsünü vinçle kaldırdıktan sonra aileler için çadır kurdu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, soğuk havalardan dolayı elektrik sobalarının yerleştirildiği çadırın elektriği HDP önünde bulunan Turkuaz Kıraathanesi'nden sağlandı. Çadır içinde çok sayıda elektrik sobasının olmasından dolayı kıraathanenin bu ay ki faturası kabarık geldi. 4 bin 500 TL elektrik faturası kesilen kıraathane sahibi faturayı ödeyemedi. 

Elektrik faturasının ödenmemesinden dolayı Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi A.Ş. (DEDAŞ), elektriğini kestiği kıraathanenin sahibi bugün kepenk açmadı.

Öne Çıkanlar