HDP'li Çelik ve edebiyatçı Tözeren'in de aralarında bulunduğu 7 kişi serbest bırakıldı

HDP'li Çelik ve edebiyatçı Tözeren'in de aralarında bulunduğu 7 kişi serbest bırakıldı
Gözaltına alınan HDP'li Fatma Ayfer Çelik ve edebiyatçı Ayşegül Tözeren'in de aralarında bulunduğu 7 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ARTI GERÇEK - İstanbul’un Ataşehir, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerinde yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan HDP PM Üyesi Ayfer Fatma Çelik, HDP Maltepe İlçe Eş Başkanı Müge Caner ve Evrensel gazetesi yazarı edebiyatçı Ayşegül Tözeren'in de aralarında bulunduğu 9 kişi İstanbul Adliyesi'ndeydi.

HDP PM Üyesi Çelik ve Evrensel yazarı Tözeren, ifadesinin ardından 'adli kontrol şartıyla tahliye' talebiyle mahkemeye sevk edilirken, HDP Maltepe ilçe eş başkanı Müge Caner, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

EDEBİYATÇI AYŞEGÜL TÖZEREN ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

HDP PM Üyesi Ayfer Fatma Çelik ve Evrensel yazalarından edebiyatçı Ayşegül Tözeren, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, mahkeme gözaltına alınan kişilerden yedisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını, ikisinin ise tutuklanmasını talep etti. Tözeren ve Çelik, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılırken yurt dışına çıkış yasağı da getirildi. 

Gözaltına alınan 9 kişinini avukatı Oya Meriç Eyüpoğlu yaptığı açıklamada, "4 gündür gözaltinda olan 9 arkadasimiz bugun nihayet çağlayana getirildi. Hiçbir bilgi vermeden 3 saat boyunca bekledikten sonra aralarinda Ayşegül Tözeren ve Ayfer Çelik 'in de bulunduğu 7 arkadasimiz adli kontrol talebiyle, Müge Caner ve Fahrettin Geldegül ise tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimligine sevk edildi.

4 Sulh Ceza Hakimligi, 7 kisinin yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 2 gun imza koşuluyla serbest bırakılmasına karar verdi. Kararın yazılmasını bekliyoruz.
Tutuklanma talebiyle sevkedilen arkadaşlarımız yönünden uzun bir bekleyis olacak. Umarım onları da alıp çıkacağız" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

 

Öne Çıkanlar