HDP: Vefa Kartal’ın sesine ses olmaya çağırıyoruz

HDP: Vefa Kartal’ın sesine ses olmaya çağırıyoruz
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, ölüm orucu eyleminin 90'ıncı gününü geride bırakan Vefa Kartal için dayanışma çağrısı yaptı.

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde başlattığı ölüm orucu eykeminin 90'ıncı gününü geride bırakan Vefa Kartal hakkında HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, dayanışma çağrısı yaptı.

Vefa Kartal'ın, ağır bir sorumluluk üstlenerek sorunlara dikkat çekmeyi başardığını belirten Eş Genel Başkanlar, "Kartal’ın sesine ses olmaya ve onun bize devredeceği mücadeleyi omuzlamaya çağırıyoruz" açıklaması yaptı.

 

 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Vefa Kartal'a ilişkin yaptıkları dayanışma çağrısında, Kartal'ın ölüm orucunu sonlandırarak, siyasete ve demokratik çevrelere cezaevlerindeki sorunlara ilişkin mücadele sorumluluğu üstlenme imkanı vermesini istedi:

'VEFA KARTAL'A VE DEMOKRATİK KAMOOYUNA ÇAĞRI YAPIYORUZ'

"Vefa Kartal’a ve demokratik kamuoyuna çağrı yapıyoruz" başlığıyla yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "AKP-MHP koalisyonu, sorumlusu olduğu cezaevlerindeki baskıları, kötü muamele ve işkenceyi, gayri-insani koşulları ortadan kaldıracak herhangi bir adım atmamakta, tam tersine cezaevlerindeki yaşam koşullarını her geçen gün ağırlaştırmaktadır.

Muhaliflerin, seçilmiş siyasetçi, öğrenci, gazeteci ve akademisyenlerin cezaevlerine doldurulduğu  cezaevlerindeki en insani ve vicdani sorun, hasta tutuklu ve hükümlülerin durumudur. Bugün cezaevlerinde binden fazla hasta tutuklu, 400’den fazla ağır hasta tutuklu bulunmaktadır ve cezaevi uygulamaları ile hasta tutuklulara her gün yenileri eklenmektedir.

Hasta tutsaklardan biri olan ve 24 yıldır cezaevinde tutulan Vefa Kartal, yaşanan baskılara ve sorunlara dikkat çekmek için 90 gündür ölüm orucunu sürdürmektedir. Kartal’ın durumu kritik aşamaya gelmiştir ve bilinci kapanmıştır. Kartal, ağır bir sorumluluk üstlenerek sorunlara dikkat çekmeyi başarmıştır. Bu tutum son derece değerlidir.

Yaşadığımız bunca acı üzerine cezaevlerinde bir insanın daha hayatını kaybetmesine, cezaevlerinden bir tabut daha çıkmasına toplumun da bizlerin de tahammülü yoktur. Sorunları ancak mücadele ederek çözebileceğimizin farkındayız. Kimseden herhangi bir talepte de bulunmuyoruz. Kendi gücümüze, halkımızın hassasiyetine, kararlılığına ve duyarlılığına güveniyoruz.

Vefa Kartal’ın yürüttüğü anlamlı direnişi bu şekilde sürdürmemesi aynı zamanda üstlendiği sorumluluğun da gereğidir. Kartal’ın, hem kendisi hem de toplum için ağır sonuçlar yaratacak olan ölüm orucunu sonlandırarak, siyasete ve demokratik çevrelere cezaevlerindeki sorunlara ilişkin  mücadele sorumluluğunu üstlenme imkanı vereceğine inanıyoruz. Demokratik kamuoyunu da bu duyarlılığa ses vermeye, Kartal’ın sesine ses olmaya ve onun bize devredeceği mücadeleyi omuzlamaya çağırıyoruz."

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar