Hekimlerden, öldürülen doktor için 9 günlük eylem

Hekimlerden, öldürülen doktor için 9 günlük eylem
İstanbul Tabip Odası, çalıştığı hastanede vurularak öldürülen Dr. Fikret Hacıosman için anma ve etkinlikler gerçekleştirecek.

İstanbul Tabip Odası, 2 Ekim'de Bahçelievler’deki çalıştığı hastanede vurularak öldürülen psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman için anma ve etkinlikler gerçekleştirecek.

İstanbul Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, son yıllarda giderek artan sağlıkta şiddetin son kurbanının psikiyatri uzmanının Medicana Hastanesi’nde görevi başında öldürülen Dr. Fikret Hacıosman olduğu belirtildi. Hekimler 10 Ekim-16 Ekim tarihleri arasında 'Sağlıkta Şiddet Yasası İstiyorum' talebiyle nöbet eylemi de yapacak.

Açıklamada, "Dr. Fikret Hacıosman'ı ölümünün birinci haftasında anmak, cinayeti bir kez daha protesto etmek ve TTB tarafından hazırlanan Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'nın yasalaşmasını sağlamak için 9 Ekim 2018-17 Ekim 2018 tarihlerinde bütün Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da tüm sağlık kurumlarında saygı duruşu, anma ve protesto etkinlikleri gerçekleştireceğiz" denildi.

HEKİMLER ÖNLÜKLERİYLE YÜRÜYECEK

Merkezi etkinlik için 9 Ekim 2018 Salı günü saat 12.30’da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH Psikiyatri Acilin önünde toplanacak olan hekimler, saygı duruşunun ardından beyaz önlükleri ve karanfillerle Bahçelievler Medicana Hastanesi'ne yürüyecek.

Saat 13.00’da ise hastane önünde basın açıklaması yapılacak ve Dr. Fikret Hacıosman anısına kırmızı karanfiller bırakılacak.

İstanbul Tabip Odası tarafından 9 Ekim-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak etkinlik programı şöyle:

 

Öne Çıkanlar