Her Ramazan kurulan İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yok

Her Ramazan kurulan İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yok
Diyanet Vakfı tarafından her ramazan ayında kurulan İstanbul Kitap Fuarı'nın bu yıl önceki İBB yönetiminin aldığı karar nedeniyle yapılmayacağı öğrenildi.

Yaklaşık 40 yıldır her ramazan ayında kurulan 'İstanbul Kitap Fuarı'nın bu yıl yapılmayacağı ortaya çıktı.

Haberi yayınlayan Independent Türkçe'nin edindiği bilgiye göre, her yıl Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen fuarın kurulmaması kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski yönetimi aldı.

36 YILLIK FUAR AKP'Lİ İBB YÖNETİMİ TARAFINDAN KALDIRILDI

1982'den 2010 yılına kadar Sultanahmet Camii’nin avlusunda kurulan İstanbul Kitap Fuarı, daha sonra Beyazıt Meydan ve en son Ayasofya'ya taşınmıştı.

Bir Ramazan etkinliği olarak 36 yıl boyunca varlığını koruyan İstanbul Kitap Fuarı'nın önceki AKP'li İBB yönetiminin aldığı karar nedeniyle yapılmayacağı öğrenilirken, yeni İBB yönetiminin ise planlama yapmaya vakit kalmadığı gerekçesiyle değerlendirmeyi gelecek yıla bıraktığı öğrenildi.

İBB'NİN YENİ YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı Vakıf Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın 15 Mayıs’ta Ayasofya’da yapılacağı ilan edilse de net bir takvimin olmadığını belirten fuar şirketleri, sorunu belediye ile görüştüklerini ve haftaya kadar çözmeyi umduklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar