Hollanda'dan 'gülme gazı'na yasak

Hollanda'dan 'gülme gazı'na yasak
Sağlık Bakanı Paul Blockhuis, gençler arasında giderek yayılan ve solunması halinde ani bir coşkuya yol açan gazın artık bir 'uyuşturucu' haline geldiğini söyledi.

Hollanda hükümeti, ‘gülme gazı’ olarak bilinen azot protoksit gazını yasaklamayı planlıyor. Sağlık Bakanı Paul Blockhuis, solunması halinde ani bir coşku ve gülme isteğine yol açan gençler arasındaki yaygın kullanımını engellemeyi amaçladıklarını açıkladı.

Parlamentoya yazdığı bir mektupla ‘gülme gazı’nın yasaklı uyuşturucular listesine almak istediklerini duyuran Blockhuis, "Gülme gazının eğlence amaçlı kullanımı bir uyuşturucu sorunu haline geldi ve dolayısıyla, bu durumu ele almanın doğru yolu uyuşturucu yasası" ifadelerini kullandı. Hollandalı bakan, gençlerin gülme gazının coşkusuyla bilinç kaybı yaşayabileceğini, düşüp başlarını çarpabileceklerini veya trafik kazalarına yol açabileceklerini belirtti. Blockhuis, azot protoksitin dişçiler tarafından ağrı kesici olarak veya pastacılar tarafından krema pompalamak amacıyla kullanımının ise devam edeceğini vurguladı.

Hollanda’da satışları son iki yılda dört kat artan gülme gazı, internet üzerinden satın alınabiliyor ve bir balona doldurularak solunuyor. (Gazete Duvar)

Öne Çıkanlar