Hozan Canê’ye ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten de ceza

Hozan Canê’ye ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten de ceza
'Örgüt üyesi olmak' iddiası ile tutuklu yargılanan Hozan Canê'ye 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimiyle ilgili HDP'nin çalışmalarına destek vermek amacıyla Edirne'nin Enez ilçesine giden ve burada gözaltına alınıp tutuklanan Almanya vatandaşı sanatçı Hozan Canê (Saide İnaç) hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle bir dava daha açılmıştı.

Edirne 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugün karar duruşması yapıldı. Hükümlü bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya avukatıyla birlikte katılan Hozan Canê, suçlamaları kabul etmeyerek, kendisi adına sosyal medyada birçok hesap açıldığını söyledi. Sosyal medyadaki sahte hesaplarla ilgili hukuki süreç başlattıklarını belirten Hozan Canê, "Sayın Cumhurbaşkanı’na hakarete yönelik bir paylaşımım yok. Hakaret paylaşımı benim tarafımdan gerçekleştirilmiş değildir. Bir sanatçı olarak bırakın Cumhurbaşkanını, sıradan bir insana hakareti bile kendi kişiliğime aykırı görürüm. Bana ait olmayan bir paylaşım. Facebook sayfasının nasıl açıldığını dahi bilmem. Bana ait olsa çıkıp söylerdim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, "Örgüt üyesi olmak" iddiası ile 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve temyiz davası süren Hozan Canê’yi, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının ise geri bırakılmasına karar verdi. (MA) 

Öne Çıkanlar