Trump: Huawei ticaret anlaşmasına dahil edilebilir

Trump: Huawei ticaret anlaşmasına dahil edilebilir
Huawei, 2020'de kendi işletim sistemini devreye alacağını açıklarken, Trump, Huawei’nin Çin ile yapılacak ticaret anlaşmasına dahil edilebileceğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gerginlik ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Huawei CEO'su Yu Chengdong, şirketin kendi işletim sistemi için merakla beklenen tarihi verdi.

Huawei CEO’su Richard Yu, yaptığı açıklamada işletim sisteminin 2020 yılının ilk ya da ikinci çeyreğinde hazır olacağını belirtti.

Henüz adı açıklanmayan işletim sisteminin hem mobil hem de dizüstü bilgisayarlar için uygun bir platform olacağı gelen iddialar arasında.

HUAWEİ'Yİ KARA LİSTEDEN ÇIKARDI

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü yaptığı açıklamada kara listeye alınan Huawei Co. şirketinin Çin ile gerçekleşmesi planlanan ticaret anlaşmasına dahil edilebileceğini belirtti.

Trump Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı konuşmasında, detay vermeden "Huawei’nin ticaret anlaşmasına dahil edilmesi mümkün. Huawei konusu tehlikeli bir konu. Güvenlik açısından ve askeri açıdan neler yaptıklarını gördünüz, çok tehlikeli " dedi.

Trump yönetimi güvenlik kaygılarıyla Pekin’in ABD’nin hayati kilit teknoloji ürünlerine erişimini kısıtlamaya çalışmıştı.

Konuya yakın kaynaklar, ABD'nin Çin ile süren ticaret görüşmelerinin çıkmaza girmesinin ardından Huawei'yi kara listeden çıkardığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar