Hüda Kaya Meclis'e sordu: Nihat Hatipoğlu hakkında soruşturma başlatıldı mı?

Hüda Kaya Meclis'e sordu: Nihat Hatipoğlu hakkında soruşturma başlatıldı mı?
Nihat Hatipoğlu'nun ATV'de yayınlanan iftar programda, Ermeni bir çocuğun dinini değiştirmesini Meclis’e taşıyan HDP'li Hüda Kaya, soruşturma süreci hakkında bilgi istedi.

Her Ramazan İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndan canlı yayınlanan iftar programında yaptığı yorumlar kadar aldığı ücretle de dikkat çeken Nihat Hatipoğlu'nun, Ermeni ailelerin çocuklarına, ATV'deki canlı yayında din değiştirtmesi HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya tarafından Meclis gündemine taşınmıştı.

"ATV’de yayınlanan Nihat Hatipoğlu’nun sunduğu ‘Nihat Hatipoğlu ile İftar’ adlı programda, programa izleyici olarak katılan 13 yaşındaki A. yayına çıkartılmış, Müslüman olmak istediği belirten 13 yaşındaki A.’ya, Nihat Hatipoğlu’nun yönlendirmesiyle -canlı yayında- Kelime-i Şehadet getirtilerek, din değiştirdiği söylenmiştir.HDP'li Hüda Kaya’nın Meclis’e sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

13 yaşındaki A.’nın annesi Ermenistan’da yayın yapan bir programa yaptığı açıklamada, çocuklarının yayına çıkarılması ve din değiştirmesi konusunda haberdar edilmedikleri, bunun için kendilerinden izin/onay alınmadığını belirtmiştir."

Çocuğun ailesi, bu durumdan haberleri ve onayları olmadığını söylemiş, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da bunun bir çocuk istismarı olduğunu vurgulamıştı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI MI BAŞLATILACAK MI?

HDP’li vekil, Hüda Kaya soru önergesinin ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yanıtlanması talebiyle şu soruları yöneltti:

  • Bu tür istismar olaylarının önüne geçmek adına reşit olmayan bir çocuğun yanında ailesi olmadan TV programına alınmaması ile ilgili bir çalışma yapılacak mıdır?
  • Yasalara göre reşit olmayan bir çocuğu din değiştirmek adı altında bir televizyon gösterisi için kullanan söz konusu TV programı ve kanal hakkında yasal bir işlem başlatılmış mıdır veya başlatılacak mıdır?

  • Çocuk haklarını korumak adına bu olay ile ilgili yasal işlem başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

  • Programı gerçekleştiren Nihat Hatipoğlu bir kamu görevlisi olarak canlı yayında aile ve velilerinin izni olmadan reşit olmayan bir çocuğu ekranlarda şov malzemesine dönüştürerek çocuk istismarına yol açmıştır. Nihat Hatipoğlu hakkında soruşturma başlatılmış mıdır veya başlatılacak mıdır?

(HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar