STK'lardan hükümete iklim için acil eylem çağrısı

STK'lardan hükümete iklim için acil eylem çağrısı
Sivil toplum kuruşları, AKP iktidarına iklim değişikliği konusunda acil ve iddialı adımlar atma çağrısı yaptı.

Türkiye hükümetinin Polonya'da devam eden BM İklim Konferansı’nda, tutulmayan sözleri ve yararlanamadığı fonları öne sürerek Paris İklim Anlaşması’nı onaylamayacağının sinyalini vermesi, Türkiye’de çevre ve iklim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında endişeye yol açtı.

İKLİM UZMANLARI ANKARA'NIN TAAHHÜDÜNÜ ZAYIF BULUNUYOR

İklim değişikliğiyle mücadele konusundaki zayıf taahhütlerini güncellemeyi reddederek yüksek karbonlu kömüre ve diğer fosil yakıtlara dayalı ekonomik büyümede ısrar eden AKP iktidarına acil eylem çağrısında bulunan 25’i aşkın STK, yaptıkları ortak çağrıda,"Türkiye, bütün dünyanın ve mevcut finansman kaynaklarının hızla terk ettiği fosil yakıtlara esir olmamalı. Türkiye hükümeti ivedilikle Paris Anlaşmasını onaylayıp, iklim hedeflerini güçlendirerek küresel mücadelenin liderleri arasında yer almalı" denildi.

Türkiye Paris Anlaşması kapsamında, 2030 yılı için öngördüğü sera gazı salınımlarını, en az yüzde 21 oranında azaltmayı taahhüt ettiği belirtiliyor. Ancak Ankara’nın bu taahhüdü iklim uzmanları tarafından zayıf bulunuyor

'GECİKTİKÇE DAHA AĞIR BEDELLER ÖDENECEK'

Deutsche Welle Türkçe'den Değer Akal'ın hazırladığı haberde, STK’ların yaptığı ortak çağrıyı imzalayan oluşumlar arasında yer alan Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği (EUROSOLAR) Türkiye Başkanı ve Türkiye Çevre Platformu koordinatörü Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, Türkiye’nin kaybedecek vakti olmadığını belirterek, "Geciktikçe daha ağır bedeller ödenecek" uyarısında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar